STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Otvoren poziv za umetničku rezidenciju u Studentskom gradu

Poziv je otovoren u okviru projekata „Oni žive - studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse“
19. May 2021.

U okviru projekata „Oni žive – studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse“ koji se realizuje u okviru programa za kulturu i medije Evropske Unije „Kreativna Evropa“ otvoren je poziv za iskazivanje interesovanja za umetničku rezidenciju u studentskom domu „Studentski grad“ u Beogradu.

Poziv je upućen kreativnim profesionalcima širokog spektra iz oblasti umetnosti, kulture i društvenih nauka – umetnicima, kustosima, istraživačima, teoretičarima, edukatorima i onima koji su interdisciplinarno orjentisani sa ciljem povezivanja sa svim zainteresovanima koji žele da saznaju što više o ovom projektu.

U centru interesovanja projekta „Oni žive“ je participativna umetnost – vid umetnosti kojim se podstiče saradnja sa zajednicom, kao i uspostavljanje i istraživanje ljudskih odnosa, bez obzira na konkretnu formu i medij koji koristi (kao što su, ali ne moraju biti ograničeni na: relacionu umetnost, dokumentarni film, fotografiju, digitalnu umetnost, mural, instalacije, crtež, strip, arhitekturu…).

Кandidati se prijavljuju se kao tim-dvojac “umetnik” i “kustos” (ukoliko umetnik još uvek nema tim/kustosa, može da aplicira samostalno u ovoj fazi). Potrebna je posvećenost radu sa zajednicom, tj. spremnost za rad sa lokalnom studentskom populacijom, da je aktivno uključe u sve faze projekta, da kreiraju svoj rad sa studentima i za studente i da baziraju najmanje jedan deo svog projekta na osnovu digitalne arhive o studentskom životu koja će biti dostupna umetnicima i kustosima tokom rezidencije.

Kandidati treba da poseduju osnovno iskustvo u istraživanju i participativnoj umetnosti, i da su spremni da provedu određeno vreme u studentskom domu, komuniciraju i razvijaju svoj rad sa studentima na licu mesta. Posebna dodatna obuka biće obezbeđena pre početka umetničke rezidencije.

Ukoliko budu izabrani, kandidati će biti predstavljeni koordinatorima projekta koji će im detaljnije prezentovati projekat, podeliti svoja saznanja o studentskom domu i digitalnoj arhivi, dok će kandidati imati priliku da posete studentski dom pre nego što konačno prijave konkretan projektni predlog za program umetničke rezidencije. U ovom trenutku, potrebno je samo iskazivanje interesovanja. Potrebno je priložiti:

– Kratak CV (ne duži od 2 strane)

– Linkove do internet stranica ili drugih izvora informacija o svojim aktivnostima

– Kontakt informaciju (imejl adresa)

Imejl treba da nosi naziv “(Beograd) Umetnička rezidencija – Oni žive”. Materijal poslati na: air@theylive.eu

Krajnji rok za apliciranje je 31. maj 2021. Svi kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije do 15. juna 2021. Selekciju će izvršiti žiri koga će formirati članovi Instituta za savremenu umetnost iz Cetinja, Crna Gora i predstavnici Doma kulture “Studentski grad”.

Projekat „Oni žive“ za cilj ima da podstakne studentsku populaciju u studentskom domu „Studentski grad“ u Beogradu da učestvuje u stvaranju savremene umetnosti upotrebom metoda za arhiviranje u okviru zajednice i rezidencijalnog boravka umetnika i kustosa u studentskom domu. Savremene umetničke prakse imaju veliki kolaborativni i participativni potencijal za otkrivanje specifičnog pogleda na istoriju i život zajednica, kao i potrebe njihovih članova.

Više informacija projektu na: http://theylive.eu

Najnovije iz: Sanduče

Svečano otvoren 56. Bitef

Predstavom Svaki pokušaj će se završiti skršenim telima i slomljenim kostima kostima svečano je otvoren ovogodišnji Bitef festival

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *