FLUX radio – Otkrij novi univerzum!

FLUX je onlajn radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda koja se bavi temama iz kulture, umetnosti, medija, ali i šire.
5. November 2018.

FLUX radio je onlajn radio stanica studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda koja se bavi temama iz kulture, umetnosti, medija, ali i šire. Autentičan radijski program namenjen mladima realizuju studenti završnih godina Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture zajedno sa Katedrom za Snimanje i dizajn zvuka.

Program radija govorno je muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koji kroz dijapazon različitih emisija promoviše slobodu govora, duha i kreativnost, bavi se pitanjima društva, sistema vrednosti, pruža prostor inovativnim idejama, ali i uči, istražuje i pokreće na razmišljanje putem audio digitalnog stvaralaštva.

Ovogodišnji radio pružio je prostor mladim i ambicioznim kreativcima i realizovao FLUX praksu, pri čemu su u radni proces uključeni i studenti sa drugih fakulteta, Univerziteta iz Beograda i Univerziteta umetnosti u Beogradu.

’’FLUXOVERZUM podseća da radijski talas prodire u nove svetove i vodi slušaoce u audio realnost gde da biste videli, morate da slušate. Ideja je da FLUX otelotvori svoje magične neopipljive prostore i oformi svoj zasebini radijski univerzum, svoj alter-ego u kojem zvukovi, glasovi i muzika stvaraju nove svetove’’, izjavila je direktorka radija za 2018. godinu o ovogodišnjem konceptu, Nikolija Zdravković.

Radio će se emitovati putem Internet stream-a od 03. do 11. novembra od 09h do 00h sa govorno muzičkim, ali i noćnim muzičkim programom. Novi svetovi, emisije koje predstoje su Supernova jutra, MasterMajnd, Flux lista, Studentski edukativni klub, Trougao, AlterNacija, Grmimo Softly, Čajanka, Lakrdija, Živi zid, Dramska pauza, Fluks svirke, Mali noćni studio, Zeleni čas i Kafana ’’Kod Fazana’’. Neki od gostiju programa su Dragan Jovićević iz NIN-a, glumac Nikola Đuričko, producent Jovana Karaulić, novinarka Rada Đurić, pevačica Bojana Vunturišević, zamenik direktora saveta REM-a Goran Petrović, ali i mnogi drugi. Muzički program u okviru FLUX svirki upotpuniće, između ostalog, i uživo nastup popularnog benda Lollobrigida. Događaj otvaranja biće Sound Art, uživo prenos performansa i događaj zatvaranja Stand up veče sa gostima iznenađenja koje će se održati na Fakultetu dramskih umetnosti.

Slušajte FLUX na Mixcloud-u i pratite više informacija na Facebook-u

https://www.facebook.com/fluxradiofdu/

i Instagram-u https://www.instagram.com/flux_radio/ .

Tagovi: fdu | flux | on air | radio | studenti
Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi