Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Oblakoder priprema drugo štampano izdanje!

Kako bismo to ostvarili, potrebna nam je vaša pomoć

Oblakoder je jedan od malobrojnih nezavisnih medija koji o mladima i za mlade piše na drugačiji način nego što to radi većina mejnstrim medija koji sa mladima gotovo da i ne komuniciraju. Verujemo da ćemo tu nezavisnost moći da održavamo samo uz podršku čitalaca.

Prvi štampani broj koji je finansirao European Endowment for Democracy izašao je neposredno pre 3. rođendana koji obeležavamo simbolično, svakog 25. maja, na Dan mladosti. U našoj prvoj godišnjoj publikaciji pisale smo o mladima kroz različite kontekste i njihovom položaju u brojnim sferama: aktivizmu, obrazovanju, muzici mladih autora, neafirmisanim umetnicima, medijima, ekologiji, kulturi…

 

Prvi broj sadržao je 200 strana, bez reklama. Cilj nam je da reklame izostanu i u drugom broju, a da, umesto njima, te stranice budu ispunjene zanimljivim tekstovima.

Oblakoder nije dnevni magazin – u našem časopisu naći ćete pažljivo birane tekstove kojima je posvećeno dosta vremena i pažnje. Trudimo se da dublje posmatramo društvene fenomene o kojima pišemo, da pobegnemo od standardnih pitanja u intervjuima, da promišljamo teme koje će biti zabavne, ali koje će čitaocima ponuditi nešto novo. Naše godišnje izdanje je nešto čemu se uvek možete vratiti – zato verujemo da će postati deo vaše kućne biblioteke kome ćete se s vremena na vreme vraćati, bilo da ste na plaži, uživate u slobodnom vremenu ili želite ponovo da pročitate neki tekst koji vam se dopao.

Uz vašu pomoć, odštampaćemo drugi broj magazina u 500 primeraka, a prikupljeni novac biće dovoljan da pokrije troškove štampe, ilustracije naslovne strane, lekture i korekture, preloma, dizajna ilustracija, kao i fotografija koje će pratiti tekstove.

BUDŽET:
– Štampanje: 385.000,00 RSD
– Ilustracija naslovne strane: 23.515,00 RSD
– Lektura i korektura: 20.000,00 RSD
– Prelom: 40.000,00 RSD
– Dizajn ilustracija: 30.000,00 RSD
– Fotografije: 30.000,00 RSD
UKUPNO: 528,515.00 RSD

 

Za sve vas koji nas podržite smo spremili sledeće nagrade:

– Donacija u bilo kom iznosu – Želimo da znate koliko nam je vaša podrška važna. Zbog toga ćemo svakome ko nas podrži i donira bilo koju sumu novca poslati elektronsku zahvalnicu.

 

– Donacije od 1.500 RSD – Svaka donacija u iznosu od 1.500 RSD ili više na poklon će dobiti drugi broj Oblakoder magazina – magazin šaljemo na kućnu adresu pre same promocije o sopstvenom trošku. Na taj način ćete imati ekskluzivni pristup tekstovima pre nego što magazin i zvanično bude distribuiran.

 

– Donacije od 3.000 RSD – Svaka donacija u iznosu od 3.000 RSD ili više na poklon će dobiti drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, set stikera, bedž i Oblakoder ceger. Troškove slanja paketa snosi Oblakoder, a paket stiže na vašu adresu pre nego što magazin bude dostupan javnosti.

 

– Donacije od 5.000 RSD – Svaka donacija u iznosu od 5.000 ili više na poklon dobija drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, Oblakoder ceger, set stikera, bedž i dizajnirane čarape na kojima se nalazi naša maskota – gorila koja grli Oblakoder. Ovaj paket takođe šaljemo pre promocije časopisa i snosimo troškove pošiljke.

 

– Donacije od 10.000 RSD – Svaka donacija u iznosu od 10.000 ili više na poklon dobija drugi broj Oblakoder magazina sa posvetom, Oblakoder ceger, set stikera, bedž, a pored čarapa na kojima se nalazi gorila koja grli Oblakoder, dobijate i majicu sa istim motivom. Troškovi dostave su i ovde uračunati.

Podržite štampanje drugog broja Oblakodera i postanite deo naše zajednice!

Celu kampanju možeš da pogledaš na sajtu Donacije.rs