Pokrenut novi omladinski podkast – Pančevox

Gošća premijerne emisije bila je dugogodišnja aktivistkinja Nataša Lenđel
1. December 2020.

U ponedeljak, 30. novembra, premijerno je prikazana prva epizoda novog pančevačkog omladinskog podkasta Pančevox. U premijernoj emisiji gostovala je dugogodišnja aktivistkinja i jedna od osnivača Sinhro Hub-au Pančevu Nataša Lenđel.

Podkast su pokrenule Jovana Jankov, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti i Marija Todorović, apsolventkinja Fakulteta političkih nauka.

„Godinama smo primećivale da neki strava ljudi koji stvaraju i rade dosta zanimljive stvari u našem gradu nemaju dovoljno medijskog prostora da ljudima predstave i kažu čime se bave, pa smo tako i došle smo na ideju da pokrenemo pančevački podkast, koji će biti mesto za njih,” navode kreatorke podkasta.

Gošća prve emisije Pančevox-a bila je Nataša Lenđel, dugogodišnja članica, a kasnije i predsednica Kreativnog omladinskog centra za borbu protiv side Kompas i jedna od osnivača Sinhro Hub-a.

Podkast je sniman u studiju Krokodil.

Ovaj projekat finansiran je od strane Ministarstvo Omladine i Sporta Republike Srbije u okviru Šta Nam Teško konkursa, koji realizuju Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa organizacijama: Pokret gorana Vojvodine, Tim42, CeGraD i Empower.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi