fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Pozdrav s Jadrana!

U novoj virtuelnoj izložbi donosimo boje Jadrana kroz objektiv fotografkinje Sofije Modošanov

21. September 2022

„Pozdrav s Jadrana” je gerilski editorijal za kolekciju JADRAN modnog dvojca MATES nastao tokom mog ovogodišnjeg iznenadnog i kratkog boravka na hrvatskom primorju. Celo iskustvo oko pripreme i realizacije ovog modnog snimanja teklo je spontano i nepredvidivo (sve što volim u fotografiji, a i generalno u životu!). Uz podršku i veliko poverenje mojih Matesa (Saše i Marka) imala sam tu privilegiju da sve osmislim i izvedem sama: od izbora lokacija i modela, preko stajlinga, pa do krajnjeg odabira fotki.

Odlučila sam da ovoj modnoj priči pristupim dokumentarno, povezujući turistički i lokalni duh grada Šibenika i okoline. Ispostavilo se da fotkajući modni editorijal šaljem vizuelni pozdrav s Jadrana koristeći meni najinspirativnije pejzaže: od usputnog cvetnog žbunja na Zlarinu do neodoljivih šarenih vrata na kupalištu Jadrija. Kao najizazovnija lokacija nametnula se šibenska pijaca koja je puna života i boja, a ko tu najbolje može da se uklopi nego devojka iz komšiluka! Za junakinju ovih scena želela sam da postavim mladu i razigranu Dalmatinku koja dominira svojim prostorom. Znala sam da je Marieta pravi izbor za ovaj sešn, ali tek kada je zasijala u mesnici i među povrćem u „Piknik” haljini, ostvarenje svih zamisli bilo je preda mnom!

Sve u svemu, mnogo mi se sviđa da fotkam na moru i pobornica sam mišljenja da to treba češće da se dešava.

– Ćao momci, idem sutra na more, da li biste hteli da mi date neke od komada „JADRANA” da fotkam na Jadranu, baš bi bila fora!

– Hej! Mi krećemo za sat vremena u BG, spakovali smo nekoliko stvari.

Sofija Modošanov (rođena 1992.) završila je osnovne i master studije fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Njen pristup vizuelnom izražavanju uglavnom je konceptualnog karaktera sa vrlo intimnim prizvukom, a polje kreativnog angažovanja proteže se od fotografije, preko grafike i knjige, do performansa. Stečena iskustva takođe kombinuje i uspešno primenjuje u modnoj fotografiji koja joj je trenutno primarni fokus. Učesnica je više kolektivnih izložbi, uglavnom grafike i fotografije, kao i dve samostalne.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *