fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Poziv za prijavu za program Medijska pismenost mladih

Zainteresovani mogu da se prijave na konkurs najkasnije do 31. januara
23. January 2023.

Fondacija Ana i Vlade Divac započinje sa procesom prikupljanja prijava za program „Medijska pismenost mladih” koji se sprovodi u okviru projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i poverenja“ koji je podržan od strane UN agencija.

Program „Medijska pismenost mladih” je koncipiran sa ciljem da unapredi veštine i kapacitete mladih ljudi o medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju, kao i o izveštavanju o temama kao što su: rodno zasnovana diskriminacija, onlajn govor mržnje, dijalog i prevencija nasilja, toksični maskulinitet, rodna ravnopravnost, rodni stereotipi i dr.

Kome je namenjen program

Program „Medijska pismenost mladih” namenjena je mladima između 18-30 godina koji/e žele da unaprede svoja znanja iz navedenih oblasti i da kroz praktičan rad steknu nove veštine. Pozivamo studente/kinje, mlade medijske profesionalce/ke, članove/ce omladinskih organizacija i pojedince/ke koji/e se bave medijskim izveštavanjem i zainteresovani/e, da se prijave na konkurs do 31. januara 2023. godine.

Metodologija rada

Program uključuje 3 dana intenzivne obuke u Beogradu i 4 meseca mentorskog rada (online i uživo), kao i izradu autorskih kampanja koje će potom, kroz projekat, biti promovisane na omladinskim portalima. Kurikulum će razviti 5 odabranih stručnjaka/kinja iz oblasti medija, rodne ravnopravnosti, ljudskih prava i novinarstva.

Po završetku treninga, planiran je četvoromesečni mentorski program. Polaznici i polaznice će biti podeljeni u 10 grupa i sa svojim mentorom/mentorkom će razvijati autorke kampanje koje će potom biti promovisane na omladinskim i drugim online portalima.

Osnovne informacije o programu

  • Trening će trajati 3 dana i održaće se tokom aprila meseca 2023. godine u Beogradu
  • Ukupno će biti odabrano 40 polaznika/ca, podeljenih u 2 grupe
  • Predavači/ce na seminaru biće stručnjaci i stručnjakinje i javne ličnosti iz oblasti medija, rodne ravnopravnosti, digitalne pismenosti
  • Troškove učešća u programu u potpunosti snosi Fondacija Ana i Vlade Divac
  • Polaznici/ce koji/e ispune obaveze programa će dobiti sertifikat o učešću i promociju kampanje na društvenim mrežama

Uslovi za prijavu kandidata/kinja

  • interesovanja – da se bave nekom od sledećih oblasti: mediji, novinarstvo, kultura, sport, umetnost, aktivizam i civilni sektor
  • da su ambiciozni i spremni da kontinuiranim učenjem grade svoju karijeru
  • da se bave pitanjima medija, izveštavanja u medijima, fenomenom lažnih vesti, rodne ravnopravnosti, stereotipima, govorom mržnje na internetu, prevencija nasilja i sl.
  • da su spremni da stečena znanja primene u praksi
  • da, ukoliko budu izabrani, preuzimaju obavezu da učestvuju u radu celokupnog treninga i kreiranju kampanje na kraju mentorskog rada.

Komisija sastavljena od predstavnika/ca Fondacije Ana i Vlade Divac i eksperata/kinja će nakon prikupljenih prijava, izabrati polaznike/ce programa. Odabrani kandidati/kinje biće na vreme obavešteni i pozvani na online intervju, nakon čega sledi finalna selekcija polaznika i polaznica.

Zainteresovani mogu popuniti ONLINE PRIJAVU najkasnije do 31.01.2023. Za sve dodatne informacije možete pisati na mejl marija.jovanovic@divac.com

Naslovna fotografija: Flickr/Nenad Stojkovic

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Mujuice u Drugstore-u

Mujuice u Drugstore-u

Jedan od najznačajnijih umetnika elektronske muzike u Rusiji, nastupiće u beogradskom Drugstore-u, 9. februara, od 22 časa

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *