fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Pozivi u stranu – debitantski album sastava KOIKOI

Mešavina žanrova, tradicije i savremenih zapadnih trendova

7. June 2021

Izdavačka kuća Moonlee predstavlja debitantski album Pozivi u stranu beogradske indie-rock četvorke KOIKOI,koji je izašao na Moonlee Records u CD i digitalnom formatu. Vinilno izdanje je planirano za jesen.

KOIKOI će nas sa Pozivi u stranu začarati transžanrovskim kombinovanjem autohtone muzičke tradicije i savremenih zapadnih trendova. Njihov debitantski album donosi onu najprimamliviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vreme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, savremena globalna etno psihedelija –, ali najbitnije je, da su Pozivi u stranu bez sumnje u regionu razred za sebe. Debitanski album KOIKOI je biser za sve, koji ste na vreme shvatili, da je napredni pop novi punk.

KOIKOI će svoj novi album uskoro krenuti promovirati i na koncertima:

24.6.2021 @ Ljubljana – Letni vrt Gala Hala (SI)

25.6.2021 @ Zagreb – Močvara (HR)

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *