Premijera kratkog animiranog filma Maiden Swifter than Horses

Studio Go Hektik planira da film Maiden Swifter than Horses šalje na regionalna i evropska takmičenja, a u Ventilu su najavljena i reprizna prikazivanja.
1. June 2018.

Ove nedelje je u Bife Ventilu, beogradskom kafiću koji je poznat po projekcijama animiranih filmova, održano premijerno prikazivanje filma Maiden Swifter than Horses čiju produkciju i realizaciju potpisuje studio Go Hektik.

Podsećajući nas na jednu od najčuvenijih narodnih pripovedaka Djevojka brža od konja, ekipa ovog beogradskog studija nam, u nešto više od tri minuta, nudi njenu  do sada neviđenu verziju – u stihu, na engleskom jeziku. Djevojka je predstavljena kao kombinacija Zlatokose i Amazonke, dok celokupna estetika deluje bajkovito čemu umnogome doprinosi glas Pitera Bejkera, legendarnog spikera BBC-a.

Producentkinja filma je Jovana Stanimirović, adaptaciju teksta je radila Dunja Sretović, a Miloš Stanojević potpisuje kompletnu art direkciju. Za animaciju su bili zaduženi Boris Kuleba, Branko Bojković, Goran Gogić, Ivan Milošević i Vladimir Veselinović. Muziku je komponovao Jaroslav Kuleba.

Jovana Stanimirović, direktorka studija Go Hektik i producentkinja filma Maiden Swifter than Horse

Ovo je priča o potrazi za idealom lepote. Međutim, devojka – vila, koja je glavni lik, sve vreme zadaje prepreke svim muškarcima koji žele da je osvoje. Pitanja sa kojima nas priča ostavlja su univerzalna: Da li je ideal dostižan? Koja cena mora da se plati da bi se dostiglo savršenstvo?

Jelena Medan, marketing i PR menadžerka studija Go Hektik

 Iako je inspiracija za film nastala pre par godina čekali smo pravo vrijeme da animiramo ovu priču. Zašto sada? Aktivirali smo se kada smo čuli da je krajem 2017. godine donijeta odluka da nekoliko narodnih pripovijetki, uključujući Djevojku, budu isključene iz obavezne lektire srpskog jezika za srednje škole. Želimo da na drugačiji način prikažemo ovako rijetke bajke koje govore o univerzalnim pitanjima. Ovim putem želimo da sačuvamo jedan deo kulturnog nasljeđa adaptacijom narodnih pripovijetki, pjesama i priča na engleski jezik i ilustracijama inspirisanim bajkama svijeta.

Studio Go Hektik planira da film Maiden Swifter than Horses šalje na regionalna i evropska takmičenja, a u Ventilu su najavljena i reprizna prikazivanja.

Tagovi:
Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi