Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Premijera predstave Betmen Robin Beograd u Dorćol Platzu

Sudar generacije X i Z u predstavi Jelene Bogavac
14. January 2022.

Predstava „Betmen Robin Beograd“ autorke i rediteljke Jelene Bogavac biće premijerno izvedena 15. januara, u 20 časova, na sceni Reflektor teatra u Dorćol Platzu.

Uloge u ovom dramskom komadu tumače Aleksa Bugarčić, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Igor Marković, Pavle Grebenar, Rastko Vujisić, Anton Gerzin i Predrag Vasić.

Predstava je nastala po romanima „Betmen nad Zvezdarom“ (1996) i „Robin sa Krsta“ (2020), koje je autorka dramaturški ukrstila, adaptirala i prevela na jezik postdramskog pozorišta.

„Betmen Robin Beograd“ je komad o susretu dve generacije mladih, u Beogradu devedesetih i Beogradu danas. Generaciju koja je bila mlada devedesetih, zamenila su njiihova već odrasla deca.

Obe generacije bave se pitanjima pravde, pobune, herojstva i super-herojstva. Obe generacije žele slobodu. Obe generacije žele novac, da je kupe. Obe generacije pronalaze svoje strategije preživljavanja. Strategije su različite, ali jednako pogrešne. Kao i Beograd. Isti grad, ali ni nalik na sebe, od pre. Jednak samo po tome što i dalje jede svoju decu i sve njihove revolucije u pokušaju.

Ulaz na predstavu će biti slobodan, a mesta možete rezervisati putem društvenih mreža Reflektor teatra ili broja 060 3008886. Reprizna izvođenja su zakazana za 24. januar, 10. februar i 2. mart.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!