fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Premijera predstave Malo blago Nevene Mijatović u Narodnom pozorištu

Predstava će biti izvedena u okviru programa „FIST na BIS”
30. September 2020.

U nedelju, 4. oktobra na sceni Raša Pavlović Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru programa „FIST na BIS” biće izvedena predstava u režiji Nevene Mijatović „Malo blago”.


Predstava „Malo blago“ govori o tri generacije žena, njihovim pokušajima da se ostvare u različitim ulogama, te okretanju porodici kao izvoru najveće podrške. U pitanju je diplomska predstava Nevene Mijatović, studentkinje Katedre za pozorišnu i radio režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dušana Petrovića i Ane Tomović.

Autor teksta je irska spisateljica Elen Marfi, uloge tumače Dragana Varagić, Milena Đorđević i Stanislava Nikolić, scenografkinje predstave je Ana Stefanović, dok kostimografiju potpisuje Angelina Jeremić. Producent predstave je Boško Radonjić, a dizajnerka zvuka Natalija Strahinić.

Premijerno izvođenje predstave Malo blago zakazano je za 4. oktobar na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu sa početkom u 20.30. Ulaz je slobodan, broj mesta je ograničen u skladu sa epidemiološkim merama.

Predstava će biti izvedena u okviru programa FIST na BIS, 15. Festivala intenacionalnog studentskog teatra, u organizaciji studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *