Preslušajte novi singl benda Dram sa Oblakoderom

Singl koji danas zajedno preslušavamo nosi naziv „Nema pravila” i najavljuje album prvenac sastava Dram.

23. December 2019


„Pozdrav, Oblakoder ljudi! Sa vama upravo pretpremijerno preslušavamo jednu od pesama sa našeg albuma ,,Nećemo promeniti svet”. U pitanju je četvrta pesma po redu na CD-u. Interesantno je da smo razmišljali da je možda i ne snimimo u studiju, verovatno, jer je nastala među prvima pa smo se naslušali demo verzije. Međutim, ko god je čuo demo, bio je u fazonu da smo potpuni debili ako je ne snimimo. I eto je! Nismo se pokajali. Zapravo se sada i nama dosta sviđa. Preslušajte je i podelite sa nama utiske, dok nestrpljivo čekamo i ceo album u sredu. Javite se bendu u DM (instadram_ _ _), komentarišite na YT, hoćemo da čujemo vaše utiske!”, reči su koje je sastav Dram uputio našim čitaocima.

Singl koji danas zajedno preslušavamo nosi naziv „Nema pravila”, najavljuje album prvenac sastava Dram i bila bi prava šteta ne objaviti ga. On, osim muzičke linije koja, kao svaki pravi indie tera na pokret, donosi jaku priču u svom tekstu. Bend je jasan u svojoj lirici, ne stvara se konfuzija oko značenja teksta, a ono što je najveći adut ove pesme jeste što je vrlo lako poistovetiti se sa njom. Ako ste mladi, ne možete da se ne nađete u situaciji u kojoj niste sigurni kakvo je stanje u vašoj glavi i na koje životne korake da se opredelite. Ako, pak, niste više tako mladi, bili ste i razumete.

Foto: Tatjana Wall

Iako na neki način tekst asocira na mladalačku izgubljenost, vidno je optimističan. Može da vam donese osećaj da vam nije potreban plan životnog puta, da možete da se snađete i u nepredviđenim situacijama, a da ipak izađete iz njih kao pobednik koji je ostvario baš ono što je naumio. Ova tematika ljubavi i mladalačkih ideala motiv je kompletnog albuma, koji će svetlost dana ugledati 25. decembra.

Dram u ovom singlu ima neiskvareni pop zvuk, sa primesama indie rocka i sjajnih synth momenata. Elektro motivi i atmosferične gitare teraju na pokret, dok vokali pesmi daju soul prizvuk i podižu je na kompletno novi nivo. Svi ovi faktori doprinose tome da bend zvuči iskreno i uverljivo.

Preslušajte sa nama pesmu „Nema pravila”:

Autorka teksta: Jelena Ostojić

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *