fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Priče bez granica / Talks without borders / S01E10

Nastavak razgovora sa Anjom i Milanom o doktorskim studijama u Danskoj
Piše: Marina Zec

14. January 2022

U desetoj, i ujedno poslednjoj epizodi prve sezone podkasta Priča bez granica razgovaramo o Danskoj i Srbiji sa studentom i studentkinjom doktorskih studija, Milanom Jaćevićem i Anjom Kunić koji oboje žive, rade i studiraju u Danskoj.

Anja Kunić, živela je i odrasla u Banja Luci, a nakon srednje škole, sa 19 godina, preselila se u Milano u Italiju gde je studirala arhitekturu (osnovne i master studije). U Italiji je provela 7 godina, gde se pored redovnih studija uključila i u istrazivački rad jedne grupe na fakultetu i specijalizovala se za oblast digitalnih tehnologija i njihove primene u arhitekturi. Na svom finalnom projektu u Milanu radila je na 3D štampanoj strukturi zvanoj Trabeculae Pavilion, nakon čega je upisala doktorske studije u Danskoj, gde se preselila pre dve godine i započela studije u oblasti Arhitekturalne robotike (Architectural Robotics).

Milan Jaćević je pre par meseci završio svoj doktorski projekat na Danskoj kraljevskoj akademiji (The Royal Danish Academy), dok odbranu doktorske disertacije očekuje početkom 2022. godine. U sklopu projekta, proveo je tri godine praveći prototipe video igara i testirajući iste sa igračima različitih profila kako bi razvio teoriju igranja kao dugoročne prakse. Milan je osnovne i master akademske studije završio u Srbiji, prve u Nišu, na Filozofskom fakultetu (Engleski jezik i književnost), a druge u Beogradu, na Filološkom fakultetu (Jezik, književnost, kultura). Pre upisivanja doktorskih studija, u Danskoj je završio i dvogodišnje master akademske studije u oblasti dizajna i teorije igara na IT Univerzitetu u Kopenhagenu (IT University of Copenhagen).

Podkast Priče bez granica je prvi bilingvalni podkast koji se bavi životima mladih koji su iz Srbije otišli u Evropu, kao i životima mladih iz različitih evropskih gradova. Svaka epizoda posvećena je jednoj evropskoj državi i u okviru svake epizode razgovaramo sa dve mlade osobe. Priče bez granica je podkast koji briše granice među mladima, koji podstiče njihov razgovor i razmenu znanja o različitim kulturama!

Urednica i voditeljka: Marina Zec
Dizajn i animacija: Olga Đelošević
Montaža i dizajn zvuka: Marko Đukić, Digimedia
Muzika: Nikola Mijušković
Prevod i lektura: Nevena Todorović
Produkcija: Oblakoder magazin

Podkast Priče bez granica nastao je uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Danske ambasade.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *