fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prijave za Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu su otvorene

Prijave za ovogodišnju Međunarodnu studentsku nedelju otvorene su do 20. marta
14. March 2022.

Da li ste spremni da u Beogradu proputujete ceo svet za nedelju dana?

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) predstavlja obrazovni i kulturni festival koji se svake godine tradicionalno održava u Beogradu, glavnom gradu Srbije, počev od 2006. godine. On je ujedno u najveći festival za mlade u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine, ISWiB će se održati od 18. do 26. jula, pod sloganom #NegujmoBudućnost, a tema koju će festival obraditi jeste održivi razvoj. Radionice će biti posvećene ciljevima održivog razvoja koji su predstavljeni u Agendi 2030 Ujedinjenih nacija. Neki od globalnih izazova sa kojima će se učesnici suočiti tokom radionica su siromaštvo, nejednakost, klimatske promene, zagađenje životne sredine, mir, pravda i drugi.

Kulturni deo festivala čini nekoliko tematskih manifestacija kao što su Sajam država, Art Night, Defile zastava i mnoge druge. Više o kulturnim dešavanjima možete pročitati na sajtu www.iswib.org.

Tokom festivala mladi će imati priliku da razmene svoje ideje i uverenja sa mladim ljudima iz celog sveta u okruženju bez predrasuda, govora mržnje, nasilja ili ksenofobije. Osim toga, biće u prilici da se povežu sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoriste stečeno znanje i iskustvo da unaprede svoje okruženje ili da započnu sopstvene projekte.

Festival je otvoren za mlade ljude iz Srbije i celog sveta, a svoje mesto možete obezbediti popunjavanjem onlajn formulara za prijavu. Link do formulara možete pronaći na web stranici www.iswib.org ili na Instagram nalogu @iswib_.

Proces prijave ima 2 koraka:

  • Korak 1: Popunite onlajn formular za prijavu
  • Korak 2: Intervju

Pre nego što se prijavite, proverite da li ispunjavate uslove:

  • Kandidat treba da bude student ili osoba koja je nedavno diplomirala.
  • On/ona mora imati između 18 i 30 godina.
  • Kandidat mora da ispuni 2 koraka prijave (onlajn formular za prijavu i intervju).
  • Kandidat mora biti potpuno vakcinisan do festivala

Proces prijave će trajati do 20. marta u ponoć. Intervjui će biti održani tokom marta i aprila.

Za sve dodatne informacije i pitanja, možete kontaktirati organizatore putem društvenih mreža (Instagram: @iswib_, Facebook: ISWiB, LinkedIn: International Student Week in Belgrade) ili na e-mail: office@isvib.org.

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Njihova misija je uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i čine putem najvažnijih projekata organizacije – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *