fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Prodor u intimni svet

Oblakoder vam predstavlja svoju osmu virtuelnu izložbu pod nazivom „Prodor u intimni svet” fotografkinje Irene Fabri. 

23. March 2020

Oblakoder vam predstavlja svoju osmu virtuelnu izložbu pod nazivom „Prodor u intimni svet” fotografkinje Irene Fabri. 

Davno započet projekat „Talk to me”, koji se i dalje razvija, odveo me je daleko dalje od prvobitne ideje koja se bazirala na ličnom interesovanju za osobe koje sam birala za modele.

U pitanju je svojevrsna kolaboracija, gde pre svega stavljam akcenat na to da zajedno kreiramo sadržaj kojim se kasnije bavimo tokom fotografisanja. Priprema samog procesa definiše stil i pravac u kojem ćemo dalje ići. Veoma je važno biti obazriv i iskren, jer ovde se radi o poverenju koje želim da uspostavim sa svojom modelima. Lične priče svih tih ljudi koji su se našli ispred mog aparata, inspirisale su me da se bavim prikazom njihovog emotivnim stranja, trenutkom i atmosferom. Serije fotografija svojevrsni su foto dnevnik, gde svoje umeće i tehniku koristim u službi verodostojnog prikaza koji se adekvatno uklapa u psihološke profile. Iako se ne bavim klasičnom dokumentarnom fotografijom, serije koje su nastale po mnogo čemu mogu se svrstati u “dokumentarizam”, jer su refleksija stranosti kroz ličnu prizmu samih modela.

Irena Fabri je rođena 1986. godine. Studirala je Filmsku školu Dunav film, na odseku za filmsku i TV režiju, gde je i diplomirala 2008. godine. Svoju karijeru je otpočela kao rediteljka za razne TV kompanije, ali takođe i kao prva asistentkinja režije u igranim filmovima. Njen prvi dokumentarni film „Buđenje” je bio premijerno prikazan na Beldocsu 2011. godine. Njen rad je pretežno baziran na režiranju dokumentaraca, kampanja i kratkih filmova. Irena kroz svoju fotografiju pokazuje svoj umetnički senzibilitet. Fotografija se u velikoj meri oslanja na njenu glavnu profesiju, pa je samim tim i kinematografska i prepoznatljiva.

Njeni radovi su prikazani na izložbama: Omnibus Berlin u UK Parobrodu (2011), Neizdrž Black Box u Mixeru (2015), na grupnoj izložbi u okviru festivala Dev9t (2015). Svoju samostalnu izložbu je imala 2016. godine u Galeriji LABOS u Slitu, kao i duo izložbu Dve strane ogledala u Trstu u Italiji (2016). 2017. godine izlagala je svoju seriju fotografija na temu Taboo-a u okviru manifestacije Japanese Serbian Film Festival u Beogradu, kao i seriju „Ready for the dance floor” na PDP Conference u Novom Sadu.

Njene ostale radove možete pronaći na njenom sajtu.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *