Oblakoderova Galerija

Kroz Prozor Oblakodera otkrijte portrete različitih gradova i posetite virtualne izložbe mladih fotografa i fotografkinja

Decentralizovana borba

Fotografije žena radnica u Srbiji Artinjana Artinovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd, u prolazu

Pogledajte virtuelnu izložbu i omaž Beogradu mladog fotografa Matije Borbelja

Zaviri u crni Samit

Kroz objektiv mlade skejterke Lenke Zdravković prenosimo atmosferu sa ovogodišnjeg Samita nesvrstanih

Klopka je postavljena

Prenosimo deo atmosfere sa prvog izdanja Klopka festivala u Gornjem Milanovcu

Dobro došli ljudi, pevajte

Koncerti i rokenrol kroz objektiv fotografkinje Marine Uzelac

Tramontana

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove talentovane fotografkinje Marine Uzelac

Nije Slavko zna kako

U foto reportaži Zdravka Dulovića predstavljamo temu koja će uvek biti jedan od omiljenih predmeta Slavku, ili Zdravku (kako se ko odluči) za fotkanje – lepota žene

Ples vatre i noći

U novoj virtuelnoj izložbi „Ples vatre i noći” mladog autora Uroša Arsića otkrijte kako on i njegov Canon krstare gradom noću

Posmatrač

U novoj virtuelnoj izložbi „Posmatrač” mladog autora Mihajla Markovića otkrijte kako on kroz svoj objektiv promatra Beograd

Kaži zašto me ostavi

U foto reportaži Zorane Mandić predstavljamo priču o umirućim mestima, prolaznosti i retkim ljudima

Vojvodina je moje more

Ovog leta možda nismo otišli na more, ali kroz reportažu Sare Munižabe uživamo u čarima Vojvodine – od urbanih do prirodnih pejzaža

Život nadomak deponije

Kroz objektiv Milana Todorovića prenosimo život na obodu pančevačke deponije

Boje naših sećanja

Kroz „Boje naših sećanja” predstavljamo radove Jelene Simeunović

Život u đubretu

Kada ste poslednji put obratili pažnju na to gde se sve nalazi smeće?

Idemo na Mars

Hodajući pored stena iz kojih izbija beli dim, jezera koje se puši i potoćiča koji su kiselog ukusa lako je zamisliti kako hodaš po Marsu.

Demonstracije ili manifestacije?

Pogledajte kako je kroz objektiv Eme Bednarž izgledao sinoćni protest

Oblakoder objektiv: portreti beogradskih zgrada

Kroz objektiv Stefana Kneževića, Oblakoder ovog puta predstavlja portrete beogradskih zgrada, koji su nastali tokom perioda vanrednog stanja.

Boks 11, krevet 9

Snežana Petković je u periodu od 6. aprila do 2. maja boravila na Beogradskom sajmu i svojim analognim fotoapratom zabeležila sajamsku svakodnevicu.  

Izvanredno stanje Beograda

Kako izgleda Beograd tokom vanrednog stanja u svojm foto zapisima zabeležila je Milica Macanović.

Kaleidoskop

Kroz „Kaleidoskop” predstavljamo radove mlade fotografkinje Marije Cerović Arsenijević. 

Grupna izložba: Umetnost u izolaciji

Oblakoderova grupna izložba „Umetnost u izolaciji” objedinjuje 13 autora i autorki, čiji su radovi izabrani na našem konkurusu i koji se bave temom izolacije.

Prodor u intimni svet

Oblakoder vam predstavlja svoju osmu virtuelnu izložbu pod nazivom „Prodor u intimni svet” fotografkinje Irene Fabri. 

Noć je mlada, konji moji gde ste sada?

U Oblakoderovoj sedmoj virtuelnoj izložbi „Noć je mlada, konji moji gde ste sada?” predstavljamo analogne fotografije pančevačkog autora Milana Todorovića.

SFRetro Jugoslavija

Oblakoder predstavlja svoju šestu virtuelnu izložbu „SFRetro Jugoslavija” autorke Ivane Ljubičić, koja se sastoji od kolaža inspirisanih fotografijama iz doba Jugoslavije. 

Dnevnik jednog portretiste

U petoj Oblakoderovoj virtuelnoj izložbi „Dnevnik jednog portretiste” predstavljamo vam radove mladog i talentovanog fotografa Stefana Ćulafića.

Protest za čist vazduh u 30 slika

Sinoć je u Beogradu održan protest za čist vazduh u Beogradu. Atmosferu sa protesta je zabeležio naš fotograf Igor Milakov.

Ulična umetnost Marije Zarić

U četvrtoj po redu Oblakoderovoj virtuelnoj izložbi predstavljamo zapise iz Beograda koje je zabeležila Marija Zarić i skupila ih pod jednim nazivom ,,Ulična umetnost“.

Nebeska šema: Oblakoder i Balkanrock u Kvaki 22

U petak 20. decembra Oblakoder i Balkanrock proslavili su saradnju žurkom u Kvaki 22 i svirkom benda Moussaka. Atmosferu je zabeležio Nemanja Đorđević.

Niko nas ne pita, ali imamo mnogo za reći

U Oblakoderovoj trećoj virtelnoj izložbi predstavljamo seriju fotografija mlade fotografkinje Une Laurenčić „Niko nas ne pita, ali imamo mnogo za reći”.

Cory Wong iz benda Vulfpeck u Bitef Art Kafeu

U okviru serijala Musicology Barcaffè Sessions Bitef Art Kafea nedavno je nastupio gitarista benda Vulfpeck Cory Wong sa svojim bendom.

Surreal & The Grooveheadz u Garaži

Drugi po redu koncert Surreala zajedno sa jazz sastavom The Grooveheadz prodrmao je beogradsku publiku u petak, 25. oktobra u beogradskom klubu Garaža.

Život, pomalo, usput

Oblakoder magazin je ovog puta svoj izložbeni prostor ustupio Nedi Mojsilović, studentkinji Fakulteta dramskih umetnosti, i njenoj izložbi „Život, pomalo, usput”.

Dobrodošli na Samit nesvrstanih!

Zavirite u svet skejtera, umetnika, zidara i muzičara koji su skejt vratili na ulice – tamo odakle je incijalno i započeo svoju „vožnju”!

Ne odričem se: Belgrade Pride 2019

U Beogradu je 16. septembra održana Parada ponosa pod parolom Ne odričem se. Za Prozor Oblakoder magazina ovaj događaj je fotografisala Milena Arsenić.

1:1.376.049.000

Plavetnilo, pretežno odsustvo boja, samoća i svakodnevna kretanja ljudi u najmnogoljudnijoj državi sveta, osnovni su motivi prve Oblakoderove virtuelne izložbe pod nazivom „1:1.376.049.000”.

Bili smo na Dev9t!

Marina Abramović je poslala inspirišuće pismo o autentičnosti festivala, a Oblakoder vam prenosi atmosferu kroz svoj objektiv!

Oblakoder objektiv: Dorćol

Kroz objektiv Nađe Stanojević, Oblakoder ovog ponedeljka crpi inspiraciju sa dorćolskih ulica.

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!