Ratker objavio novi singl

Posle pesme Roze, Ratker predstavlja novi singl pod nazivom Mesec

18. January 2021

Nekadašnji frontmen benda Sinestezija, Ratker (Miloš Ratker) objavio je novi singl pod nazivom Mesec. U pitanju je obrada pesme grupe S.T.R.A.H. iz 1988. godine.

Kako je pesma nastala, govori Ratker:

„U prapočecima Sinestezije, lozili smo se na novi talas i punk. Istraživali smo i kopali, tražili neotkrivene dijamante i demo snimke bendova iz tog perioda. Sinestezija je u svom repertoaru npr. imala obradu Moroni od benda Petar i zli vuci. Više se ne sećam kako sam otkrio grupu S.T.R.A.H, ali me je pesma Mesec nekako oduvek hipnotisala. Dosađivao sam prijateljima i bio zapanjen koliko malo ljudi zna za nju. Takođe mi je od starta delovalo da bi pesmi prijalo okruženje sintisajzera. Mišljenja sam da ona ima taj neki vajb koji imaju i pesme poput Bejbi, bejbi (Davitelj protiv davitelja) i drugi new wave hitovi kultnih filmova tog vremena. Sama po sebi i ova pesma kod mene uvek nekako dođe u vreme Novogodišnjih praznika i već duži niz godina baš u to vreme mi se javljala želja da nešto uradim.”

Pesma je snimljena u kućnom studiju, kako Ratker kaže „od aranžmana, usnimavanja, miksa, masteringa, a ista priča je i sa spotom”. Spot je snimljen telefonom, a glavnu ulogu u spotu ima Marijana Kežunović.

U radu na pesmi posebnu mentorsku ulogu imao je Aleksandar Žikić, pisac i novinar.

Pesmu i spot možete pogledati ovde:

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi