fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Ratker otvara novu deonicu singlom Saobraćaj

„Saobraćaj", prvi singl sa drugog albuma otvara novo poglavlje i predstavlja izlazak iz Bedroom popa na hladnu postapokaliptičnu ulicu Beograda

16. December 2022

Nekadašnji frontmen benda Sinestezija, tokom lockdown-a započeo je solo projekat u nešto drugačijem muzičkom okruženju, predstavivši svoje synth putovanje pesmom „Roze” koja se našla na većini domaćih alternativnih toplista. Usledili su singlovi „Heroina” i „Biću ful”, da bi zaokruženu retrospektivu perioda izolacije i njenih izazova publici predstavio kroz album „Izolir trake”.

„Izolir trake su zaokružena retrospektiva perioda izolacije i njenih izazova. Imaju svoj početak i kraj. Analogno-digitalna vožnja hardverima. Sintisajzeri, ritam mašine i minimalan postprodukcijski uticaj na njihovu prirodu. Bedroom pop kojem smo sačuvali oštricu”, navodi Ratker.

„Saobraćaj”, prvi singl sa drugog albuma otvara novo poglavlje i predstavlja izlazak iz Bedroom popa na hladnu postapokaliptičnu ulicu Beograda.

„Tamo se jasno vidi koliko smo oštećeni. U saobraćaju. Više nismo ljudi, već prazne ljušture, a glave su nam usijane. Spalili su nas nemoć, izolacija i sadržaj na koji pristajemo, pa kulja bes po asfaltu. A Minimal Wave je dušu dao za takvo stanje – dva analogna sintisajzera, jedna ritam mašina, repetitivna pre-midi sekvenca, Iggy Benjocki mastering i pravo u stomak. Pesmu sam napisao pre svega za sebe, da me sprečava kada me povuče kolotečina u taj loš flow. Nadam se da će još nekog u saobraćaju navesti da nekad nekog propusti, mahne, pazi na pešake…”, dodaje Ratker koji očito ubacije u treću brzinu, te se uskoro možemo nadati i novim singlovima. A do tada slušamo album „Izolir trake” i novu pesmu „Saobraćaj, prvi singl sa drugog albuma”

Album „Izolir trake” i singl „Saobraćaj” dostupni su na svim streaming platformama.

Fotografija: Miloš Grubač

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *