STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Razglednice sa Bašta Festa

Deveti Bašta Fest kroz objektiv analognog aparata
Piše: Marija Milić

6. July 2022

Par dana pre nego što sam krenula na Bašta Fest, setila sam se da sam u sedmom osnovne prvi put bila u Bajinoj Bašti, školska ekskurzija, razume se. Pokušala sam i da se prisetim grada, znam samo da smo bili smešteni u nekom hotelu u centru i da su nas poslednjeg dana okupili ispred kako bismo skupili pare da platimo neke čaše koje smo polomili. Sećam se i da je ta ulica bila ogroma i da smo se nekoliko puta iskradali iz hotela do obližnje pekare i išli po komplet lepinju.

U četvrtak sam, posle desetak godina, opet bila tu, ovoga puta nisam plaćala slomljene čaše, ali mi jeste eksplodirao fen. Barem je bio moj, tešila sam se. Ovo je bila moja druga poseta Bajinoj Bašti, ali prva Bašta Festu. Zapravo, moj smeštaj gledao je baš na hotel u kome sam odsedala tada, na toj ekskurziji, i ulice su, u stvari, bile jako uske, a komplet lepinju nisam jela. U Bajinoj Bašti glavna ulica nakon 17 časova postaje šetalište, kafići se popune, na igralištu se okupi mnogo dece, a već oko 20 časova svi se upute ka parku Borići.

Na festival sam došla unapred pripremljena, divno je druženje, izleti su fenomenalni, filmovi su sjajni, žurke budu super, govorili su mi, ali nisam poverovala u ono ponesi nešto sa dugim rukavima, uveče ume da bude jako hladno. Ipak je jul, mislila sam, nema šanse da meni bude toliko hladno, spakovaću samo jedan duks. U tom jednom duksu provela sam sve četiri večeri festivala. Naravno, to me nije sprečilo da odgledam 24 kratkometražna igrana filma. Mnogi od njih su me nasmejali, neki baš prodrmali, uz neke sam zadržavala suze, na neke junakinje sam bila ponosna, a kroz neke filmove sam osetila i ljutnju na sebe, jer ja nikad nisam umela da izgovorim tako važne i divne reči.

Pored toga, obišla sam jezero Perućac – i to dva puta, krstarila, brčnula noge u Drini, upoznala mnogo kul ljudi i pojela gomilu tuna sendviča.

Kako ne bih nastavila ovo moje pobrojavanje stvari koje sam radila, videla i saznala, pred vama su fotografije koje barem malo mogu da približe atmosferu tokom ova četiri dana na Bašta Festu.

A vi, sledeće godine, znate šta vam je činiti #samodođi!

Preporučeni tekstovi

Hodač

Hodač

Predrag Vidović kroz svoj objektiv odgovara na pitanje zbog čega putuje

Pozdrav s Jadrana!

Pozdrav s Jadrana!

U novoj virtuelnoj izložbi donosimo boje Jadrana kroz objektiv fotografkinje Sofije Modošanov

Beleške sa Severa

Beleške sa Severa

Fotografije prikazuju fragmente Stokholma i obližnjih ostrva, one su intimističko – dokumentarnog karaktera.

Laguna Kafe

Laguna Kafe

U novoj foto reportaži Milana Todorovića prenosimo pejzaže Jadranske obale

The Milk of Dreams

The Milk of Dreams

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju Artinjan Artinović zabeležio je ovogodišnje tradicionalno bijenale umetnosti u Veneciji

Ko to tamo pliva?

Ko to tamo pliva?

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju zabeležili smo ovogodišnje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Tamiškom keju

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *