Razgovor o zbirci Povremena poput vikend-naselja u Beopolisu

Razgovor povodom knjige, ne samo o knjizi
20. October 2020.

U sredu 21. oktobra u 19 časova, u okviru mini sajma knjiga u knjižari Beopolis biće održan razgovor povodom pesničke knjige „Povremena poput vikend-naselja” Maše Seničić. Zamišljen kao suprotnost uobičajenim formatima književnih predstavljanja, ovaj razgovor je koncipiran oko poetičkog usmerenja i umetničkog koncepta koji počev od pomenute zbirke prepoznajemo kao širi, razgranatiji stvaralački princip, uočljiv i u drugim umetničkim formama kojima se autorka bavi. O domu, kući, domaćinstvu i zajednici; o privatnom i javnom, samoći i privilegijama; o dometima napisanog i novim poetskim oblicima (ne nužno pisanim) s autorkom razgovara Ognjen Aksentijević.

Maša Seničić (Beograd, 1990) je scenaristkinja, pesnikinja i novinarka. Kao diplomirana dramaturškinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, pod okriljem iste institucije završila je i master studije Teorije dramskih umetnosti i medija. Sarađivala je na različitim domaćim i međunarodnim projektima, pre svega u polju filma kao autorka i saradnica, a zatim u pozorištu i na radiju. Ko-selektorka je programa Hrabri Balkan u okviru Festivala autorskog filma i jedna od osnivača, koordinatorka i mentorka u okviru programa Filmkulture. Piše prozu i poeziju koja je objavljivana u domaćim i regionalnim časopisima (Poezija, Polja, Letopis Matice srpske, Zent, Prosvjeta, Dometi…), zbornicima (Rukopisi, Dostojno jest, Ovo nije dom, Čiji grad?) i na onlajn portalima (Agon, Eckermann, Libela, Strane, Kritična masa…). Njena prva zbirka pesama, «Okean», nagrađena je “Mladim Disom” za 2015. godinu, dok je njena druga knjiga poezije, «Povremena poput vikend-naselja» (Treći Trg/Srebrno drvo, 2019) osvojila nagradu “Dušan Vasiljev”. Seničić pohađa Doktorske naučne studije Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture (FDU), sa fokusom na teoriju filma i medija. Proteklih godina radi kao glavna urednica BeforeAfter portala, kao deo redakcije Milica magazina, te na samostalnim projektima i publikacijama koje uporište imaju u studijama sećanja i digitalnoj humanistici. 

Naslovna fotografija: Nemanja Knežević

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!