Razgovori sa autorima | EP09 | Marija Stojanović (film Oaza)

U novoj epizodi razgovarali smo sa producentkinjom filma Oaza - Marijom Stojanović

1. June 2021

Pojedini mediji su film „Oaza” predstavili kao arthaus ljubavnu melodramu posvećenu ljudima sa posebnim potrebama i čini se da su se ovaj put suzdržali banalizacije i patetisanja.

Ono što je privkulo pažnju publike je svakako glumački sastav koji čine štićenici iz domova za decu i mlade „Sremčica’’ i „Srce u Jabuci”.

Reditelj Ivan Ikić i producetni, Milan i Marija Stojanović, upustili su se u veliki autorski projekat koji je toliko kompleksan i zanimljiv da je napravljen i „making-of” filma! Film je osvojio nagradu za najbolji film na ovogodišnjem festu, kao za Najbolji evropski film u sekciji Dana autora festival u Veneciji!

Gošća današnje emisije, Marija Stojanović, producentkinja filma, pričala nam je kako je do filma došlo, koliko je trajalo snimanje i kako se zapravo njihov rad sa domom još nije savršio. Daje nam do znanja da je veoma važno bilo ne prekinuti kontakt sa štićenicima doma čim se ugase kamere i da će još dugo ostati u kontaktu sa njima.

Glavni glumci, Marijana Novakov, Tijana Marković i Valentino Zanuni su se pokazali kao prave filmske zvezde i svima dokazali da gluma nije rezervisana samo za profesionalne glumce! Ostatak glumačke postave uključuje i Milicu Đinđić, Sašu Strugar, Marušu Majer i Gorana Bogdana.

Film možete gledati u Cineplexx bioskopima, Kombank Dvorani, Kulturnom centru Beograda, a sve ostale informacije možete naći na sajtu Sense produkcije.

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi