Razgovori sa autorima | EP10 | Milan Marić

U novoj epizodi razgovarali smo sa mladim glumcem Milanom Marićem

8. June 2021

Dok sam čekao Milana da nađe kutak Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kom se mogao snimiti intervju, posmatrao sam ga kako se kreće kao u svojoj kući i kako ga svi poznaju i poštuju. Ne bi to ostavilo toliko jak utisak da se ja, kao i ostala publika, ne osećam ukočeno i formalno u pozorištu. Sve se to uklapa u Milanovu izjavu da je za njega pozorište prostor slobode.

Seli smo u kafić kod službenog ulaza i započeli razgovor uz zvučni ambijent studenata Muzičke akademije.

Milan je dostigao uspeh i na filmskom platnu i u pozorištu. Od filmova  „Otac” i „Vlažnost”, do serija „Jutro će promeniti sve” i „Porodica” i naravno trenutno u JDP-u ga možete gledati u predstavama „Sudnji dan” i „Kako je poludeo gospodin R”.

 Može se primetiti da je Milan odigrao dosta istorijskih ličnosti, Tomu Zdravkovića, Čedu Jovanovića, Sergeja Dovlatova, Milana Obrenovića, Gavrila Principa, pa smo i pričali o tome koliko je to delikatan glumački izazov i koju odgovornost nosi igranje istorijskih ličnosti.

Naravno dotakli smo se i autorstva u glumi, ali i ljubavi, novinarstva, aktivizma i mentalnog zdravlja.

Linkovi i brojevi za pomoć:

011/7777-000
Broj za suicidalne ili porodice suicidalnih bolnice Laza Lazarevic.

Volonterska grupa psihologa iz Drustva psihologa Srbije nudi suportativne razgovore:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sXaMLnSLI1mEGI2mrMVt7XYlaYFurBGCrtjLGVCsw3k/htmlview

0800 309 309 i 063 1751150
Ministarstvo zdravlja ima telefon za psihosocijalnu pomoc osnovan usled covida

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi