Reflektor teatar aktivno privodi leto kraju

Nakon što su predstave „Muškarčine” i „Urednik” otvorile ponovni repertoar, Reflektor teatar nastavlja sezonu „Post-istina je laž” još dvema predstavama.
9. September 2020.

S obzirom na odobrenje Vlade Republike Srbije da pozorišta ponovo počnu da rade, Reflektor teatar je, uz poštovanje preporučenih mera zaštite, nastavio svoje aktivnosti u Dorćol Platz-u (Dobračina 59b). Sledeća na repertoaru je predstava „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”, zakazana za 15. septembar.

Ovaj pozorišni dokumentatac, po scenariju Filipa Grujića i režiji Vojkana Arsića, govori o ekstremizmu, njegovim uzrocima i posledicama.

„Ekstremizam je tema koja nas okružuje, ali i koja se nalazi u nama. U ovoj predstavi preispitujemo stavove i ponašanje društva, ali se i razračunavamo sa sobom i onim što svi nosimo u dubini svog mozga i želuca. Ekstremizam (latinski “ad extrema”) se može odrediti kao nešto što ide do krajnjih granica, isto kao što i naši ekstremiteti predstavljaju završetke na našem telu. Ekstremitetima se završava granica koja pripada nama, a izvan nje se nalazi svet sa novim granicama i ograničenjima, na koje mi često nemamo uticaj, ali vidimo klanicu”, rekao je reditelj Vojkan Arsić.

Nakon toga, sledi predstava „Sumnjivo lice”, takođe u režiji Vojkana Arsića, zakazana za 20. septembar. Ova predstava nije rađena samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već i govori o njemu, te preispituje zašto se  „ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo”, ali i postavlja pitanje: „Šta je smešno?”

Ulaznice za predstave je moguće kupiti na blagajni Reflektor teatra u Dorćol Platz-u, online ili na svim prodajnim mestima Tickets-a. Takođe, organizatori i organizatorke obaveštavaju sve koji su kupili ulaznice za prethodno (julsko) otkazano izvođenje da ih mogu zameniti ulaznicama za neko septembarsko igranje, kao i da će se predstave održavati na otvorenoj sceni ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Sve informacije o ulaznicama, repertoaru i drugim aktivnostima ove nezavisne omladinske produkcije, možete pronaći na njihovom sajtu i društvenim mrežama.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi