STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Reper Marè objavio novi EP

EP sadrži šest pesama i nosi naziv HAOS

10. August 2022

Reper Marè objavio je novi EP HAOS koji sadrži 6 pesama i svaka od njih se razlikuje od prethodne, ali opet čine jednu kohezivnu celinu. 

Na njegovo stvaralaštvo, kao i na ovaj EP nema nijednog direktnog uticaja, iako je oblikovan muzikom koju je slušao dok je odrastao. Mahom je to bila gitarska muzika (žanrovski potpuno šareno kao npr. Beatles, Metallica, Gojira, Green Day, Blink 182, RHCP, Nirvana), a rep i hip hop su u njegov život došli mnogo kasnije. 

Pesma Kratos je objavljena na Zicer Inc. YouTube kanalu, pošto je vokale snimao u studiju Brontosaurus odakle oni i rade. Mix i master izdanja je radio Summer Deaths (Mihajlo Đorović) iz Zicer ekipe. 3D vizual za tu pesmu je radio Axle, koji je, takođe, nedavno izbacio svoj album Diskotejp pod okriljem Zicer Inc.-a.

Pored ove, na albumu se nalazi još pet pesama, a Marè nam objašnjava kako on doživljava neke od njih: „Uvodnu pesmu Turbo bih okarakterisao kao lančani sudar, zbog kombinacije teksta i same muzike. Ujedno mislim da je to jedina trep pesma koja u sebi sadrži gitarski solo na kraju. Na pesmi Batine gostovao je doajen srpskog underground repa Nihil i neizmerno mu hvala na tome.”  

Autorka fotografije: Tamara Ranković 

Marko Mladenović Marè rođen je i odrastao u Beogradu, od kad zna za sebe slušanje muzike i pronalaženje nove mu je bila jedina iskreno ispunjavajuća aktivnost, jer mu skoro ništa ne drži pažnju. Svira gitaru, a u srednjoj školi bio je član nekoliko metal bendova i član jednog Green Day tribute benda, te svirke za njega bile su najbolje večeri ikad jer su se trudili da prave nezaboravnu atmosferu, sviranje je bilo na mestu, ali ne i prioritet koliko da te svirke u nekom trenutku prerastu u žurku. 

Cover: Anđela Bucalović

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *