Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Rogi objavio novi album Tu

Muzičar Rogi objavio je drugi po redu studijski album pod nazivom Tu sa trinaest novih pesama

29. October 2021

Drugi Rogijev studijski album nod nazivom „Tu” je novost na regionalnoj muzičkoj sceni. Ukupno 13 pesama, obojenih R&B, jazz, soul i funk melodijama, zaokruženih u kompaktnu celinu Rogija smeštaju u kategoriju vanvremenskog muzičara koji iznova dokazuje svoje kvalitete, onoga ko muziku oseća i živi.

Album je dostupan na službenoj bandcamp stranici po principu „plati koliko želiš”, kao i na njihovom YouTube kanalu. Detalje potražite na linkovima u nastavku.

Druga, možda malo manje vruća novost, MP4 Session je našeg princa agropop muzike, snimljen u varaždinskom P4 centru za mlade i nezavisnu kulturuĐutko i njegov prateći bend Plodovi Zemlje snimili su uživo neke od svojih uspešnica, a nastup je u celosti dostupan na linku.

Igor Horozović, poznatiji kao Rogi rođen je, živi i stvara u Beogradu. Gitaru počinje da svira već u ranoj mladosti, a od tada savladava i razne druge instrumente, kao i sklonost prema pisanju i aranžiranju. Dugi niz godina sarađuje sa različitim umetnicima i bendovima na raznoraznim projektima, a paralelno započinje da radi i na sopstvenim autorskim materijalima.

Rogi čuje muziku u svemu, svira više instrumenata, a snima, aranžira i producira uglavnom sam. Pesme i kompozicije slaže u slojevima od kojih svaki ima svoju svrhu, te neprestano uči i istražuje nove mogućnosti i kombinacije ritma, harmonija i boja. Njegov je stil šaren i raznovrstan, kao i njegov ukus, ali to su uglavnom pop kompozicije u koje neretko ubacuje elemente jazz, soul i funk žanrova.

Nakon nekoliko godina eksperimentisanja i pisanja na engleskom, svoju muziku odlučuje da stvara na materinjem jeziku i tako ubrzo nastaju singlovi „Idemo”, „Ovaj momenat je sve”, „Opet tražim te”, kao i dupli singl i video spot „Pravi put / Ono što odmiče“. Uz još nekoliko pesama, ovi će se singlovi pronaći na njegovom debitantskom studijskom albumu naslova „U međuvremenu“ iz 2016. godine.

Fotografije: Više manje zauvek

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. FRIDUME, NE BUDI PIČKA: R O G I – Tu (Samizdat 2021) – MISLITE MOJOM novom GLAVOM - […] se R O G Ija? Pisao sam vam o njemu još daleke 2016, a u prikazu Oblakoder Magazina možete…

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!