fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Runda digital day Vol.5.0 stiže u Beograd

Globalna i regionalna muzička industrija okuplja se u Beogradu 15. novembra
7. November 2023.

RUNDA DIGITAL DAY muzička konferencija održava se ove godine po peti put, ponovo u dva grada – 15. novembra u Beogradu (Dom omladine Beograda) i 5. decembra u Zagrebu (Wespa).

Muzički profesionalci iz Evrope i sveta, ali i oni iz regiona, prvo će se okupiti u Beogradu, gde će razgovarati o aktualnim temama iz muzičke industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendove na nizu panela i prezentacija.

Jedna od središnjih tema konferencije, na kojoj će učestvovati 40 govornika iz inostranstva i regiona, svakako će biti korištenje AI (umetničke inteligencije) u muzičkom biznisu, načini promocije koncerata i festivala putem digitalnih alata i platformi, korišćenje muzike u filmskoj i TV produkciji, važnost nezavisnih izdavača globalno i lokalno, pokretanje muzičkih kompanija, obeležavanje 50 godina od rođenja hip-hopa i vrlo aktualne teme poput ekološke održivosti u muzičkoj industriji.

Na konferenciji će biti predstavljen projekt BELEM koji finansira Europska unija kroz program Kreativna Evropa, u kojem je Runda jedan od partnera, a svoj rad i inicijative predstavit će WIN – Worldwide Independent Network, globalna mreža nezavisnih udruženja diskografa .

Na konferenciji koja je na svojim dosadašnjim izdanjima po prvi put u regiji predstavila globalne streaming platforme poput Spotify-a ili YouTube-a, ove godine premerno će se predstaviti Lissen, streaming platforma nove generacije, a novi model monetizacije streaminga koji uvode kao i sve druge novitete predstaviti će jedna od vodećih globalnih platformi za streaming muzike – Deezer.

Na RUNDA DIGITAL DAY-u u Beogradu pridružiće nam se, između ostalih, predstavnici organizacija IMPALA i WIN te niza svetskih muzičara i digitalnih kompanija kao što su Domino Records, Better Noise Music, CMU, Audio Salad, The Orchard, Believe, Pop-up Music, Figaro, Deepgroves dok će jedna od zvezda svakako biti ROB GARZA iz Thievery Corporation, sa svojim DJ setom na službenom after partyju.

RUNDA DIGITAL DAY  smjestit će 15. novembra Beograd u jedan od epicentara svetske muzičke industrije, povezujući profesionalce iz regije s njihovim kolegama iz celog sveta.

RUNDA DIGITAL DAY organizira se uz podršku MERLIN-a, IMPALA-e, platforme SERBIA CREATES MUSIC, kompanija AIR SERBIA, HONOR, Hotel MOSKVA i AMERIČKE AMBASADE u Beogradu.

Članovi RUNDE imaju pravo na besplatnu registraciju za konferenciju.

Svi ostali ulaznice mogu kupiti putem platforme eFinity ( www.efinity.rs ).

Putem iste platforme u slobodnoj prodaji su i ulaznice za nastup Rob Garze.

RDD VOL. 5.0 AGENDA:

Dvorana 1 – AMERIKANA

10:15 – 11:00 FOR THOSE ABOUT TO CLICK / Navigacija DSP-ima, aktualne i vruće teme u streamingu…

11:15 – 12:00 LABEL UP/ Važnost nezavisnih izdavača danas, lokalno i globalno

12:15 – 13:00 WHAT ARE YOU SYNCIN’ ABOUT?/ Sinkronizacija glazbe u teoriji i praksi

13:00 – 13:30 COFFE BREAK

14:00 – 15:00 AI UNLEASHED: Kako osigurati da nezavisne izdavačke kuće iskoriste AI u svom poslu

15:15 – 16:00 SUSTAINABILITY IN MUSIC INDUSTRY / Što radimo i kamo dalje?

16:15 – 17:00 STAYIN’ (A)LIVE IN DIGITAL WORLD – Iskorištavanje moći digitalnih alata i globalne publike za promoviranje live evenata

Dvorana 2 – KLUB

10:30 – 11:00 WIN – World Independent Network PREZENTACIJA

11:15 – 12:00 50 YEARS OF HIP HOP -RAZGOVOR S PHAT PHILLIEJEM

12:30 – 13:00 DEEZER PREZENTACIJA – Sve najnovije od jednog od vodećih svjetskih DSP-ova

13:00 – 13:30 COFFE BREAK

13:30 – 14:00 LISSEN PREZENTACIJA – Glazbena platforma sljedeće generacije

14:30 – 15:15 MUSIC: THE ORIGINAL START-UP / Kako početi u glazbenom poslu i postaviti kreativni poslovni plan

15:30 – 16:00 BELEM PROJECT PREZENTACIJA – Promoviranje prijevoda tekstova europskih pjesama i njihova monetizacija

16.15 – 16:45 IF THE SHOE FITS Masterclass – Najbolji savjeti i trikovi za digitalnu distribuciju glazbe

RUNDA DIGITAL DAY je muzička konferencija u organizaciji Regionalne udruge nezavisnih diskografa – RUNDA, koja okuplja muzičke izdavače iz Hrvatske, Srbije Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *