STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Rush to Relax predstavlja singl Pesni vo meani

Novim singlom Rush to Relax najavljuje album „Misli"

28. June 2022

Tri godine od izlaska istoimenog debitantskog albuma, Rush to Relax vraća se s novim albumom koji donosi najraznovrsniji izbor pesama ovog DIY rokenrol projekta do sada. Damjan Manevski, makedonski muzičar koji živi i stvara u Ljubljani (Damjan je član grupa Lelee i Molokai), na novoj ploči nastavlja svoj prirodni razvoj kao muzičara, a još više kao tekstopisca potpuno u duhu dobro poznate makedonske muzičke tradicije.

Rush to Relax predstavlja „Pesni vo meani”, prvi singl sa budućeg albuma „Misli”. Inspiracija za pesmu došla je nakon nekoliko porodičnih proslava prošlog leta i intenzivnih emocija koje buknu u takvim trenucima. Jasno je da se ovakve posebne prilike često pretvore u velike fešte na kojima svi totalno polude – osećaj kakav retko viđamo na indie koncertima.

Pesma je nastala u periodu kada su sve te emocije još uvek bile u vazduhu… Na pesmi čujemo prepoznatljive Damjanove gitare koje neprestano pružaju tople i isprepletene melodije. A pesma ne bi imala svoju mehandžisku magiju bez doprinosa bliskog saradnika Nejca Čulka na bubnjevima, perkusijama i sintisajzerima. Kuriozitet je gostovanje Damjanovog oca Zorana Manevskog na violini, a to pesmi daje poseban šarm!

Singl „Pesni vo meani” snimljen je tokom prošle zime. Za snimanje i miks bio je zadužen Jan Cizej, dok je mastering uradio Mikey Young. Pesma će se naći na albumu „Misli” koji izlazi poslednjeg dana avgusta digitalno i do kraja godine na vinilu u zajedničkoj akciji Look Back and Laugh iz Ljubljane, Pop Depresije i Hidden Bay Records iz Tuluza.

Naslovna fotografija: Neža Bukovec

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *