Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Šajzerbiterlemon singlom Strepnja najavljuju drugi album

Posle skoro dve godine pauze Šajzeri najavljuju album koji će biti objavljen na proleće 2022. godine

14. December 2021

Beogradski alternativni rok trio Šajzerbiterlemon je objavio Strepnju, singl i spot kojim najavljuju njihov dugo očekivani drugi album. Ovo je prvi novitet Šajzera posle skoro dve godine, a režiju spota potpisuje njihova bubnjarka Ana Đurović, kojoj je ovo debitantsko ostvarenje u svetu muzičkih spotova. Za kameru je bila zadužena Ana Žeželj, dok montažu potpisuje Janja Bilbija.

Pesma je nastala u jesen 2019. godine uoči velikog nastupa na Hali Gali festivalu i tada je premijerno uživo izvedena u proširenoj postavi sa Andrejem Mladenovićem (Stray Dogg, Crvi, Sitzpinker) i Pavlom Trifunovićem (Sitzpinker), a dve godine kasnije u sklopu novog albuma konačno dobija studijsku verziju. Pesma je snimljena u beogradskom Down There studiju, a produkciju potpisuju Andrej Mladenović i Uroš Milkić.

Šajzerbiterlemon ovim singlom i najavom drugog albuma započinje novi ciklus u svom delovanju na sceni, sa novim basistom Konstantinom Jankovićem i mnoštvom novih žanrovskih uticaja. Album će biti objavljen na proleće 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger records-a i beogradske Pop depresije.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!