Seine najavljuju novi album singlom i spotom Nebo

Jedinstveni hrvatski freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine objavio je spot za pesmu „Nebo”

30. March 2019

Jedinstveni hrvatski freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine objavio je spot za pesmu „Nebo”, prvi singl s predstojećeg albuma, koji izlazi 6. maja za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records i francuski Vox Project.


„Nebo”, pesmu biblijskih dimenzija, dopunjava spot u stop motion tehnici u režiji Marine Uzelac, koju već znamo iz prošlih Seine video kreacija. Seine oduvek odlikuje poseban način obraćanja svetu. Ovaj put su svoje tekstove i zvuk preveli u impresivan kratki film s lutkama u glavnoj ulozi. Njihova misija? Mesijansko traženje nečeg, što ni sami ne razumeju. Za sad.  

Seine je večno drugačiji projekat Ivana Ščapeca i Dimitrija Petrovića, koji su već sarađivali u grupi Vlasta Popić. Prvenac „Sno sna” (Moonlee Records, Vox Project, 2017) pokupio je mnogobrojne pohvale kod kritike i pojavio se na brojnim listama najboljih albuma godine u regiji. Dvojac se stilski kreće na granicama poetičnog punka, nekonvencionalnog indie-a te divljeg folka. Svoj renome grade redovnim evropskim turnejama, te iskrenom i intenzivnom prisutnošću na sceni. Novi album Seine stilski najavljuje ekspanziju na polje trip hopa i indie elektronike sa naglaskom na mračnoj lirici.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ihfFNvXLzgQ&t=204sPredstojeći koncerti Seine:
24.4.2019 @ Zagreb, Tvornica kulture (HR)
26.4.2019 @ Čakovec, Klub Prostor (HR)
9.5.2019 @ Ljubljana, Križanke – 50. let Radia Študent (SI)
10.5.2019 @ Ravne na Koroškem, KMKC Kompleks (SI)
17.5.2019 @ Beograd, Kvaka 22 (RS)
18.5.2019 @ Novi Sad, Bulevar Books (RS)
24.5.2019 @ Maribor, Gustaf – Solar Pulse Festival (SI)
21.6.2019 @ Škofja Loka, Pri Rdeči ostrigi – letni vrt (SI)

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *