Šesti Bašta fest od 4. do 7. jula

Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije mlade filmske autore, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti
24. June 2019.

Šesti Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 4. do 7. jula u Bajinoj Bašti. Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije mlade filmske autore, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti!

Ideja je od samog početka bila da se neverovatna priroda Bajine Bašte i okoline otvori za što veći broj posetilaca i da ovaj festival pretvorimo u neku vrstu kulturne oaze koja pre svega promoviše mlade domaće i internacionalne autore, stavljajući akcenat na kratke filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima.

U tri dana takmičarskog programa publika u Bajinoj Bašti imaće priliku da vidi 24 filma iz osamnaest zemalja! Kao i svake godine, festival zatvaramo debitantskim filmom koji je obeležio proteklu godinu, a šesti Bašta fest zatvara film Zlogonje / The Witch Hunters reditelja Raška Miljkovića.

Muzički program se održava u parku „Borići“, počinje odmah nakon projekcija filmova svake noći od ponoći u toku trajanja festivala.

U četvrtak, 4. jula, slušaćemo Shoomadisca, u petak 5.jula – Bege Fank, koji nam kao što im i sama imena kažu donose disko i fank zvukove!

Subota, 6. jul, rezervisana je za Bašta žurku i Čola veče posvećeno jugoslovenskoj pop zvezdi Zdravku Čoliću. Za Dj pultom biće koordinator muzičkog programa Stefan Saveski i Nebojša Ilić Šone, koji čine Funk Technik group, koji je redovni domaćin Bašta žurki.

Program se završava u nedelju, 8. jula nastupom aktuelnih mladih bendova Buč Kesedi i Šajzerbiterlemon.

Svi programi Bašta festa su BESPLATNI.

Muzički program Bašta festa 2019.
Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi