fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

SFRetro Jugoslavija

Oblakoder predstavlja svoju šestu virtuelnu izložbu „SFRetro Jugoslavija” autorke Ivane Ljubičić, koja se sastoji od kolaža inspirisanih fotografijama iz doba Jugoslavije. 

17. February 2020

Oblakoder predstavlja svoju šestu virtuelnu izložbu „SFRetro Jugoslavija” autorke Ivane Ljubičić, koja se sastoji od kolaža inspiranih fotografijama iz doba Jugoslavije.

Kolekcija „SFRetro Jugoslavija“ inspirirana je analognim fotografijama ljudi i gradova iz doba Jugoslavije, često razglednicama. Ovi digitalno obrađeni kolaži utopijske su vizije atomskog doba koje je bilo usko povezano s vizijama osvajanja svemira.

Amio je projekt i igraona Ivane Ljubičić, koja pod tim imenom kreira kolaže, gifove i muziku. Kolaže je počela da izrađuje prvo kao kavere za pesme svojim prijateljima i sebi, a uskoro se počela zanimati za fotografije iz doba Jugoslavije, verovatno i zbog toga što nisu lako dostupne na internetu. Od „ništa iz doba Jugoslavije nije indeksirano na internetu“ do „imam toliko slika iz Jugoslavije da ih ne stignem obraditi“ prošlo je već neko vreme, a najviše je fotografija pronašla po forumima i u fejsbuk grupama poput „Pula iz vremena Jugoslavije“.

Ivana Ljubičić rođena je 1986. godine u Zagrebu. Završila je filozofiju i komunikologiju na fakultetu,  koji je onda blokirala zbog malverzacija na Sveučilištu. S tim ništa nije postigla,  ali je upoznala neke dobre ljude, a s nekima od njih sada ima i bend Mi Nerve.

Zagreb
Ljubljana
Zadar
Krk
Zagreb
Pula
Rijeka
Mostar
Sarajevo
Opatija
Zadar
Skoplje
Zadar
Skoplje
Opatija

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *