Sitzpinker novim singlom zove u Sudan

Novom pesmom, beogradski trio najavljuje i novi zvuk benda

6. September 2021


Još malo smo ovde pa idemo dalje

U šumi, bez ljudi, a svetla sve manje

Beogradski Sitzpinker predstavlja novu pesmu Sudan za koju je video režirala Sara Radulović. Sudan je dostupan na Youtube-u, kao i na svim digitalnim platformama. Pesma je snimljena u Down There Studiju, a snimatelj i producent bio je Andrej Mladenović.

Apgrejdovani singl Da li obeležio je 2020. godinu i bio na mnogim godišnjim listama u regionu u samom vrhu. Pre toga Hali Gali singl Metanoja takođe je imao lepu slušanost, baš kao i zategnuta Izolacija, ali sada je vreme za novu fazu u životu benda i novi zvuk. Fantastičnom triju Dunja Mijačić (vokal), Pavle Trifunović (bas) i Danilo Ilić (bubanj) kao stalni član benda pridružio se producentski guru Andrej Mladenović (sintovi, perkusije, sempler), a prva nova pesma koju Sitzpinker predstavlja je Sudan. Velike promene desile su se u zvuku benda: Pavle i Danilo uz bas, bubanj i sint sviraju i gitare, Dunja hipnotiše level Pro, a Andrej u prvi plan ubacuje to večno pitanje: Da li osećaš miris istoka?. Kako to tačno zvuči teško je reći, ali možda može nekoga da podseća na to kako bi izgledalo kada bi se Altın Gün ložili na Savages ili kada bi Bebi Dol i ekipa iz Pančestera džemovali u Studiju Krokodil. Ili je dovoljno reći da ovako zvuči jedan mladi bend koji svakom novom pesmom širi svet oko sebe i postavlja nove granice…Spot za Sudan je univerzum za sebe. Erotičan, ritmičan, razplesan i neodoljiv. Rediteljka Sara Radulović i snimatelj Filip Tasić u skromnim produkcionim uslovima napravili su jedan euforično-depresivni milenijalski cinéma vérité, a u glavnim ulogama su Nevena Graovac, Andrijana Đorđević, Darija Vučko, Maja Čampar i Stevanija Zečević uz brojne prijatelje benda. Filip Tasić bio je snimatelj spota, Lazar Lazarević montažer.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!