fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Sky Hook, 557 i Pliš dolaze u Niš

Nastupi beogradskih bendova biće održani u niškom AKC Fuzz-u
4. April 2024.

U subotu 6. aprila od 21h u niškom AKC Fuzz-u, koji predstojećeg vikenda proslavlja svoj drugi rođendan, nastupiće tri autorska benda – Sky Hook i 557, i sastav pliš.

Sastav pliš formiran je u Beogradu krajem 2018. godine kao rezultat deljene ljubavi prema gitarskom indi zvuku s početka novog milenijuma, čiji uticaj se može čuti u njihovom zvuku i pesmama. Čine ga četiri plišana momka, Branislav Cvetković (gitara i vokal), Stefan Drča (gitara), Petar Sutara (bubnjevi) i Aleksa Gajić (bas i vokal). Kombinujući nostalgične melodije i nestrpljive ritmove, pliš istražuje sve ono što pokreće, ali i predstavlja izazov za mladog čoveka. Bend opisuje sebe kao nešto što se oseća na koži i prija. Neke od njihovih pesma, kao što su „Daljine“, „Sedmice“, „Padobran“ i „Kraljica“ publika je imala priliku da čuje na njihovim dosadašnjim nastupima. Trenutno rade na pripremi debitantskog EP-a, koji će biti objavljen tokom 2024. godine, i koji će predstaviti prvi put publici u Nišu.

Sky Hook nastao je marta 2023. godine u Nišu kada je realizovana ideja Davida Živića (vokal) i Alekse Markovića (gitarista) da naprave nešto novo u svetu alternativnog roka. Ostatak benda čine Ognjen Živić (bas) Anastasija Vučković (vokal) i Nebojša Savić (bubanj). Vrlo brzo po nastanku Sky Hook počinje sa nastupima po lokalnim klubovima u kojma su vrlo brzo prihvaćeni od strane publike, te ohrabreni time, napravili su korak dalje i učestovali na nekoliko muzičkih festivala. Jula prošle godine, Sky Hook objavljuje svoj prvi singl „Astra“, da bi početkom tekuće godine objavio drugi singl „Ostajem“ sa predstojećeg debi albuma koji je najavljen za sredinu godine.

557 je novonastala niška ekipa koja spaja iskustvo iz prethodnih projekata, sa svežim energijama trenutne postave. Njihov zvuk je široko definisan, sa dubokim uticajem: roka – koji donosi snagu i strast, elektronike – koja unosi modernu i futurističku dimenziju, i naravno, nezaobilaznog indie zvuka – koji dodaje osećaj bliskosti. Svaka pesma je priča o ličnim iskustvima, emocijama i promišljanjima. Kroz tekstove i melodije, pokušavaju da prenesu svoje duboko lične doživljaje i da se povežu sa slušaocima na svakom nivou. Grupu čine Jakov Živković na basu, Luka Perović na gitari i Pavle Marinković na bubnjevima.

Karte za koncert se mogu kupiti na ulazu po ceni od 300 rsd. kao podrška izvođačima, autorstvu i muzičkom stvaralaštvu.

Link ka događaju možete pronaći OVDE.

Tagovi: 557 | akc fuzz | bend | nastup | pliš | sky hook
Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *