fbpx

Slovenački bend Haiku Garden krenuo na balkansku turneju

Slovenački shoegaze prvaci Haiku Garden krenuli su na veliku balkansku turneju!

Haiku Garden je četvoročlani bend finih mladića iz Ljubljane, koji u svojoj muzici kombinuju elemente shoegaze, dreampop i neo-psych stilova. Aktualnim albumom "Where If Not Now" objavljenim krajem 2018. godine, osvojili su izrazito dobre kritike, pa su se našli i na listi nominovanih albuma u trci za najbolji evropski album 2018. godine, za titulu koju proglašava  IMPALA, najveća evropska asocijacija nezavisnih izdavača. Sve to je i više nego dobar razlog da se sa novim materijalom dokažu i pred publikom širom zemalja bivše Jugoslavije.

Uživo, bendu se pridružuje i dodatna članica - video umetnica Kristina, koja njihove nastupe upotpunjava projekcijama, što njihov šou čini jedinstvenim, sasvim drugačijim audiovizuelnim iskustvom.

Anže, Matevž, Klemen i Luka bend su osnovali 2015. godine, a u diskografiji osim pomenutog hvaljenog debitantskog albuma, imaju i EP naslova "Waver" iz 2016. godine. Od tada do danas protutnjali su gotovo svim zemljama kroz koje teče Dunav, kao i ostatkom Evrope, pa čak i dalekom Rusijom.

Na krilima debitantskog albuma, Haiku Garden je krenuo na regionalnu turenju, a ukoliko ste željni odlične savremene gitarske muzike, uhvatite ih na jednom od predstojećih koncerata:

08.02. Studio 11, Subotica, Srbija

09.02. DOM B-612, Novi Sad, Srbija

10.02. Kvaka 22, Beograd, Srbija

12.02. Ljubitelj Klub, Gornji Milanovac, Srbija

13.02. Priština, Soma klub

14.02. Podrum, Kumanovo, Makedonija

16.02. Gevgelija, U klub

18.02. OKC Abrašević, Mostar, Bosna i Hercegovina

19.02. Split, Kocka

20.02. Nigdjezemska, Zadar, Hrvatska

 

Ostavi komentar