fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Srednjoškolci u Zaječaru štrajkuju jer nemaju grejanje u učionicama

Đaci u Zaječaru okupili su se ispred zgrade Opštine zbog hladnih radijatora u školama
17. November 2023.

Učenici koji pohađaju nastavu u sve četiri zaječarske srednje škole jutros su otpočeli štrajk, negodujući zbog lošeg grejanja i hladnih radijatora u učionicama od početka sezone, prenosi portal Timočka.rs.

Kako pomenuti portal objašnjava, srednjoškolci su istakli kako ne žele više da sede u hladnim učionicama. „Oni su jutros napustili učionice i prekinuli nastavu. Prvo su se okupili u dvorištu Srednjoškolskog centra, a nakon toga uputili su se ka Gradskoj upravi Zaječar”, navodi se u daljem tekstu.

Kako javlja reporter Danasa, učenicima se za sada niko nije obratio, a prolaznici im dobacuju reči podrške.

„Srednjoškolci ističu da su hladne učionice neprihvatljive za normalan nastavni proces, te su odlučili javno izraziti svoje nezadovoljstvo kako bi skrenuli pažnju na ovo pitanje”, izveštava portal Republika.rs.

Javno komunalno-stambeno preduzeće u Zaječaru potvrdilo je da je problem vezan za podstanicu, gde su izmenjivači, zbog dotrajalosti, potpuno nefunkcionalni. Prema njihovim rečima, problem će biti rešen tokom vikenda.

„Izmenjivači za srednjoskolski centar su zastareli. Stari su 30-40 godina i sada su potpuno nefunkcionalni. Srednjoskolski centar je narucio novi izmenjivač, koji bi radnici Toplane trebalo tokom vikenda da ugrade. Imamo uveravanje od proizvođača da će sutra popodne moći da se preuzme izmenjivač, da bi se u nedelju ugradio, tako da od ponedeljka deca budu u toplim učionicama”, kaže direktor JKSP Zaječar Nebojša Božinović za portal Republika.rs.

Naslovna fotografija: Glas Zaječara

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *