Šta kada završim fakultet?

Usudi se da postigneš više uz pomoć globalnog izazova koji je pokrenula kompanija PepsiCo
9. October 2020.

Koji fakultet odabrati, liste želja, učenje za prijemni, polaganje prijemnog, euforija nakon upisa na osnovne studije, učenje, ispiti, semestri i uz malo (više) muke došli smo do kraja studija. Postavlja se pitanje šta nakon te svečane ceremonije kada nam uruče diplomu i saopšte nam da smo sada postali akademski građani?

Može se reći da pronaći posao u Srbiji za mlade ljude i nije toliko težak zadatak s obzirom na pojavu novih brojnih zanimanja koja nastaju u skladu sa razvojem tehnologije i brojnim drugim promenama koje se dešavaju. Pronaći posao u struci, e to je već malo teže.

Tokom studija, ali i nakon diplomiranja, mladi ljudi vrlo često biraju bilo kakve poslove kako bi mogli da dostignu određeni stepen samostalnosti. Vrlo često, oni i nastave da se bave tim poslovima, a ne onim za šta su se četiri, a ponekad i više godina školovali.

Ipak, ponekad se otvore mogućnosti za mlade da napreduju, izraze svoje veštine, znanja i kreativnost u okviru one profesije za koju su se godinama obučavali. Baš takvu priliku predstavlja  globalni izazov Dare To Do More koji je pokrenula kompanija PepsiCo i koji je već drugu godinu zaredom otvoren i za studente završnih godina i diplomce koji imaju do tri godine iskustva u Srbiji.

Dare To Do More ili Usudi se da postigneš više je program takmičarskog karaktera putem kojeg kompanija PepsiCo želi da se poveže sa mladim talentovanim ljudima, pruži im mogućnost učenja i usavršavanja, ali i mogućnost zaposlenja u kompaniji. Program je namenjen smelim i hrabrim studentima koji žele da iskorače iz svoje svakodnevice i pokažu ekspertima jedne od najvećih globalnih kompanija šta oni znaju i umeju.

Mehanizam takmičenja

Industrija hrane i pića pruža ogroman izbor mogućnosti i nepresušan je izvor ideja, a izazov Dare To Do More predstavlja jedinstvenu šansu studentima da rade na kreiranju inovativnog biznis modela u saradnji sa ekspertima kompanije PepsiCo, a potom i predstave svoje modele. Kandidati čiji predlozi budu najbolji prelaze u drugu fazu koja podrazumeva intervjuisanje od strane stručnjaka kompanije PepsiCo, a najbolji od njih imaju priliku da zajedno sa preostalih 25 takmičara iz regiona, budu deo velikog finala koje se održava u Barseloni.

U prethodnom takmičarskom ciklusu 2019. godine kompanija PepsiCo uspela je da zaposli više od 60% studenata koji su se našli u finalu takmičenja, a ove godine kroz program biće primljeno 9 kandidata na otvorene pozicije u sektorima prodaje, ljudskih resursa, lanca snabdevanja, finansija, agro nabavke, digitalnog marketinga i Insights sektora.

„Ovo je jedinstvena prilika za mlade ljude u Srbiji da pokažu svoj talenat i umeće, ali i mogućnost da započnu dvogodišnji rad u kompaniji koja neguje kulturu zapošljavanja mladih. Naš cilj je naučimo mlade ljude da preuzimaju zadatke i odgovornosti i na taj način ih obučimo da sutradan postanu uspešni menadžeri i lideri“, poručuju iz kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan.

Glavni uslovi za prijavu na učešće u ovom programu je da su kandidati inovativni, strastveni i ambiciozni i željni novih znanja i veština. Ukoliko jeste sve od navedenog onda ćete lakše odgovoriti na pitanje koje stoji u naslovu ovog teksta i učiniti prvi korak, a to je da posetite veb sajt daretodomore.pepsico.com, saznate više detalja o takmičenju i postanete učesnik globalnog izazova.

Za sve one koji se zainteresovani za program, prijave su do 16.oktobra na Dare To Do More

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi