Stipendija za novinare Dragoljub Žarković

Nedeljnik Vreme otvara prijave za stipendiju za mlade novinare
5. February 2021.

Petog februara 2021. godine obeležava godinu dana od smrti poznatog novinara i glavnog urednika Vremena – Dragoljuba Žarkovića. Nedeljnik Vreme poziva studente i studentkinje novinarstva, komunikologije i društvenih nauka zainteresovane za bavljenje novinarstvom, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva da se prijave za stipendiju za mlade novinare „Dragoljub Žarković”. Mladi stipendista će na kraju programa biti u potpunosti osposobljen za rad u redakciji i upoznat sa kolegama i organizacijom rada u nekim od najvažnijih domaćih medija. Rok prijave za stipendiju je 1. mart 2021. godine.

Stipendija podrazumeva pet orijentacionih treninga u partnerskim medijima i stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku Vreme, koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka. Program će se realizovati u periodu od 1. aprila do 30. novembra 2021. Dinamika programa biće prilagođena individualnom rasporedu i potrebama stipendiste. Program stipendiranja moći će da se realizuje uz redovno studiranje ili povremeni rad.

Tokom prakse u nedeljniku Vreme jedan izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u medijima, ali i kao predavači na različitim kursevima i školama. Više informacija o samoj prijavi možete pronaći na zvaničnom sajtu Vremena.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi