fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Suženi snovi – Repetitor u CZ-u: Projekcija filma i tribina u Kulturnom centru Grad

Projekcija filma biće održana 9. februara od 20 časova u KC Gradu
3. February 2023.

U četvrtak, 9. februara u 20h u Kulturnom centru Grad biće održana projekcija dokumentarnog filma „Suženi snovi – Repetitor u CZ-u“, koji predstavlja priču o koncertu beogradskog rok sastava Repetitor na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu – Okružnog zatvora u Beogradu, poznatog kao CZ, u leto 2017. godine.

Na tribini će, nakon projekcije, o temama filma, o susretu članova benda i osuđenika, o sinergiji koju je ovaj događaj proizveo, rokenrolu i značaju resocijalizacije za život osuđenika govoriti rediteljka Lea Vahrušev, kamerman Milorad Milanković i članovi benda Repetitor. Razgovor će moderirati Milena Šmigić, filmska producentkinja.

Autori filma nastalog 2019. godine (režija i montaža) su Igor Čoko i Lea Vahrušev. Kamermani su Milorad Milanković, Petar Marković i Filip Čudić. Autori muzike iz filma su članovi benda Repetitor – Boris Vlastelica, Ana Marija Cupin, Milena Milutinović, a dizajner zvuka Goran Crevar. 

Film je prikazan na brojnim festivalima dokumentarnog Rock’n’Roll filma u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Italiji, Španiji, Turskoj, Holandiji, Baliju, Rumuniji, Engleskoj, Indiji, Crnoj Gori, Litvaniji, nagrađen je nagradom za najbolji film na festivalu DokuM fest u Zenici, a primio je specijalno priznanje na festivalu 4th Dimenssion IDFF na Baliju i Long Story Short u Bukureštu. 

Trajanje filma je 24’ 35“, a cena ulaznice je 200 rsd.

Igor Čoko rođen je 1975. godine u Kninu. Po zanimanju je diplomirani antorpolog. Bavi se dokumentarnom i uličnom fotografijom. Do sad je objavio knjige fotografija među kojima su i „Karaburma, moj geto“, „Subverzivna estetika ulice“, „Iza rešetaka – Život osuđenika u Okružnom zatvoru u Beogradu“, „Život u limbu- knjiga ožiljaka”, „Štekovi”. Izlagao je radove u zemlji i inostranstvu.

Lea Vahrušev rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu- smer Filmska i TV produkcija. 

Producentkinja je i korediteljka nagrađivanog dugometražnog dokumentarnog fima „Blizanci satkani od sna”, a režirala je i nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

Fotografije: Promo

Najnovije iz: Sanduče

Ment Ljubljana slavi 10. rođendan

Deseto izdanje festivala muzičkih otkrića, koje se prostire na 15 koncertnih i konferencijskih prostora širom Ljubljane, uključuje nastupe više od 80 evropskih umetnika

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *