fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Tamara Kezz objavila novi album

Treći po redu album nosi naziv „Elektroizvorika” i na njemu se nalazi devet izvornih pesama u savremenim aranžmanima

9. January 2023

Treći album „Elektroizvorika” povešće vas kroz nasleđe i podsetiti na ono što niste ni znali da ste zaboravili. Na njemu je devet izvornih pesama u savremenim aranžmanima od elektronske i klupske, do eksperimentalne muzike.

Pored srpskih, tu je splet romskih pesama, zatim po jedna bugarska, makedonska, albanska i bosanska sevdalinka. Album je Tamara snimila i isproducirala sama, dok je za master zvuka bio zadužen BlackBird Sound Matering studio iz Ljubljane.

„Obradila sam pesme koje inače volim da pevam ili za mene imaju neki poseban značaj. Recimo, kroz traku „Maro” se prožimaju motivi iz Mokranjčeve II rukoveti, koje povezujem sa mojim prvim nastupima, kada sam bila solistkinja u dečjem horu i pevala upravo deonicu „Maro Resavkinjo”. Interesantno je i da neke od pesama nisam birala sama, nego su proizvod saradnji sa drugim umetnicima. Naime, „Aj, čija frula” je nastala za potrebe projekta „Beisfjord Remembrance” umetnika Marsila Anđelov Al-Mahamid koji živi i stvara u Norveškoj, i „Ajde Jano” za projekat i film „Dosta, dosta – genug, genug” berlinske umetnice Julie Novacek”, govori Tamara.

Album je dostupan za slušanje na svim digitalnim servisima.

Preporučeni tekstovi

Petnaest godina najbolje indie žurke

Petnaest godina najbolje indie žurke

Poslednja u nizu legendarnih Kišobran žurki biće održana 2. decembra u Dragstoru, a u susret njoj razgovaramo sa onima koji Kišobran obema rukama drže već petnaest godina

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *