Tell me what you want, what you really, really want – izložba u Remontu

Izložba o izlaganju novim rizicima, potrebama i stvarnostima - otvaranje na koju se ne dolazi
29. October 2020.

Izložba Tell me what you want, what you really, really want (Reci mi šta želiš, šta stvarno, stvarno želiš) autorke Sandre Stojanović biće otvorena 2. novembra od 19h, a prenos će publika moći da prati na instagram profilu Remont galerije. Postavku možete pogledati do 20. novembra.

„Kao neko ko se posvetio izlaganju umetnosti nameće se nova dilema: da li su postavljka i okupljanja u trećem talasu pandemije stvarno vredni rizika kojima izlažem posetioce? Da li je umetnik u nepromenjenom formatu deluje zapravo društveno odgovorna osoba ili baš teška budala?

Za mene je odgovor jednoznačan – nijedna „umetnost” nije vredna života, a posetioci su ti koji odlučuju o rizicima kojima se izlažu… dokle god su ih svesni.

U okviru izložbe Tell me what you want, what you really, really want (Reci mi šta želiš, šta stvarno, stvarno želis), u prostoru galerije Remont biće izložena serija dokumentarnih fotografija, instalacija i haikua čiji je cilj beleženje novih raspoloženja, potreba i stvarnosti sa kojima se susrećemo u ovoj godini. Izložba je lična, ali je javna. U fizičkom je prostoru, ali će otvaranje biti dostupno samo u virtuelnom. Ništa više nije isto, ali to ne znači da ne osećamo, ne razmišljamo i nemamo potrebu da to i proživimo sa drugima.

Na otvaranje, posetioci neće dolaziti. Umesto klasičnog događaja, samo tog dana, izložba će biti fizički nedostupna, dok će svi zainteresovani moći da prate Instagram live na profilu @remontgallery 2. novembra od 19h. U okviru virtuelnog otvaranja, sa kustosima ću prošetati kroz postavku, kontekstualizovati radove i odgovarati na pitanja, komentare i emodžije. Od 3. do 20. novembra, u koliko-toliko kontrolisanim uslovima, posetioci će moći u fizičkom prostoru galerije Remont u Maršala Birjuzova 7 (Beograd) da vide postavku ukoliko to žele… i smeju.

Vidimo se (ili ne).”

Sandra Stojanović – autorka izložbe Tell me what you want,what you really, really want

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi