fbpx
ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU |

The OMY predstavlja novi singl – Hvala

Bend danas premijerno objavljuje pesmu Hvala i spot za istu, a ovim povodom pitali smo ekipu koja je radila na tome kako je izgledao ceo proces

22. December 2023

The OMY je muzički projekat koji je prepoznatljiv po svom inovativnom stilu i energičnim nastupima uživo. Formirala ga je 2016. godine grupa muzičara iz Moskve i poznata je po mešanju različitih muzičkih žanrova, uključujući improvizaciju, njuh i snažno prisustvo na sceni. Izdali su dva albuma, nekoliko singlova i nastupali zajedno sa zapaženim izvođačima kao što su A Place to Buri Strangers i Red Snapper. Muzičko putovanje odvelo ih je u Srbiju (gde trenutno žive i nastupaju) i region Balkana, gde su pokazali svoj talenat na raznim festivalima, ostavljajući utisak na publiku.

Danas su publici predstavili pesmu Hvala i spot za istu, a ovim povodom pitali smo ekipu koja je radila na tome kako je izgledao ceo proces.

O pesmi – Igor Volkov (vokal):

Hvala! kao da je izašla iz vrtloga avantura koje su nas dovele u Beograd. Kada smo stigli ovde, bilo je to kao iznenadni zaron u ćirilicu, stambene blokove iz socijalističkog doba i sećanja na naše detinjstvo u Moskvi. Činilo se kao da smo odmah sve razumeli! Ali kasnije smo shvatili da moramo kopati dublje ili možda čak nešto zakopati (smeh). Mislim da je svako od nas imao svoje unutrašnje putovanje – razmišljanje, slavlje – jednostavno, život. Čini se da naš antagonista u Hvala radi upravo to: pokušava da shvati stvari, udahne, ali završi u neredu. Međutim, sve što mu je trebalo je samo malo „Hvala“ samom sebi. Dakle, rukujte se sa imigrantima, pre nego što bude prekasno (smeh). Zapravo, reč Hvala se toliko ukorenila da je automatski izgovaram, bilo da sam u redu ili na šalteru. Zar to ne zovu srbizacija? Na nas definitivno utiče to gde se nalazimo.

Prvi put smo svirali Hvala! u ACAB Okretnici – našem omiljenom mestu za sirovu pank energiju. Privlačna, razigrana punkabilly melodija pesme Hvala, koju je napravio Daniel Izmailov, zaista se zadržala. U tom trenutku pesma nije imala tekst: nasumično sam pokupio neke reči, vičući na sve sa stepenica naopačke.

Umalo da zaboravim! Na početku se čuje zvuk auta, a onda dolazi srpski glas koji najavljuje da žele da otkupe sve što je staro. To je bilo iznenađenje za nas, pogotovo što se u šali zovemo „strarički“. Još uvek se smejemo kada čujemo taj sempl.

Snimili smo Hvala! u našem voljenom studiju Shoom na Vračaru. Džoš i Teodora su tamo učinili čuda. Volimo to mesto i ostajemo mu verni!

To je priča o Hvala! Hvala vam, hvala bogam.

O muzičkom spotu – Ilya Kruchinin (bubnjar):

Sve je počelo sa mnogo pokušaja i grešaka dok nismo pronašli Nenada (reditelja) i bilo je jasno da ćemo raditi zajedno. Okupili smo ekipu, napunjeni opremom iz Raškat Rent-a, obučeni u medicinske mantile i, pridruženi grupi zombija, uputili smo se ka Ciglani. To je mesto na periferiji Beograda, mešavina kafane i starog hangara pretvorenog u radionicu i koncertno mesto za događaje avangardnog zvuka koje nam je obezbedio Viktor Kiss. Ciglana je postalo naše magično mesto za snimanje i bio nam je potreban samo jedan dan! Pod sjajnim vođstvom Nenada Pržulja, sve smo uspeli. Proces je tekao glatko, zahvaljujući neverovatnom Vide Shot timu, režiseru kamere Juri Orlovu, tehničarima-čarobnjacima za osvetljenje Egiptskij Polužirnij i Saši Kolobovu.

Zatim je sve zajedno montirao legendarni Egor Zheltoukhov.

Nenad Pržulj (reditelj):

Smišljanje i snimanje spota za OMY bilo mi je jako zanimljivo i bitno iskustvo. S obzirom na to da smo se shvatili jako brzo, razvijali smo ideju zajedno i došli do rezultata kakav smo hteli bez ikakvog problema. Često kad se pominje stvaranje nečeg lepog i autorskog, pominje se i muka, krv, znoj i generalno sakrivanje iza nekog rada pod teškim uslovima, što u našem slučaju apsolutno nije tako. Najlepša stvar u vezi sa spotom za pesmu „Хвала” je to što smo jednostavno i brzo napravili nešto što kida. Voleo bih da u budućnosti nastavim saradnju sa bendom jer su jako kul ljudi i umetnici, kao i sa Jurom, direktorom fotografije, koji će snimati i moj sledeći film.”

Fotografije iz bekstejdža: Egor Zheltoukhov, Yuriy Orlov, Anton Ustiugov

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Oblakoder plejlista: ERRORR

Oblakoder plejlista: ERRORR

Štafetu za ovonedeljnu plejlistu predajemo nemačkom bendu ERRORR koji otkriva šta sluša ovih dana i koje su njihove omiljene numere

Hali Gali turneja – 3 poena u gostima

Hali Gali turneja – 3 poena u gostima

Beogradska ekipa je svirala u Ljubljani i Zagrebu, a ja sam po bivšim zemljama bratstva i jedinstva pratio nešto drugačije i mnogo bučnije bratstvo i sestrinstvo

Č*trdeset god*na albu*a Videos*x 84

Č*trdeset god*na albu*a Videos*x 84

Te 1984. godine, rušili su tabue, predstavljali nove ideje i stvorili futuristički klasik, a danas ne smemo čak ni ime da im napišemo da nas Fejsbuk ne bi banovao

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *