Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

This is Andrej Bjelić – prva samostalna izložba mladog umetnika

Izložba će biti otvorena 15. januara u Galeriji KVART BW
14. January 2022.

This is Andrej Bjelić naziv je prve samostalne izložbe mladog umetnika koja će biti otvorena 15. januara u 19 časova u Galeriji KVART BW.

Andrej će beogradskoj publici predstaviti radove kroz selekciju crteža i slika u kombinaciji tehnika olovke, pastela i akrila na papiru i platnu, često intenzivnog kolorita, nastalih tokom 2021. godine.

Dominantni motiv Andrejevih radova je njegov autoportret, a izložba obuhvata nekoliko različitih stilskih i tematskih faza. 

Radovi Andreja Bjelića

„Andrejeva boja ima finoće ali i smelosti, nema straha, njegov potez je slobodan, sa platana isijava genuina životna radost, optimizam, i nadasve izrazit smisao za humor i dosetku, neka vrsta šarma koja čini njegovu umetnost visoko komunikativnom, popularnom. Reminiscencije njegovog slikarskog jezika tiču se one dobre strane duha modernog doba, brzine i snage savremenog sveta sa uronjavanjima u svet „primitivnog’’, koji se „probija” kroz egzotičnu prirodu njegovih motiva,” izjavila je istoričarka umetnosti Ana Popović Bodroža o Andrejevom radu.

Andrej Bjelić je rođen 1996. godine u Aleksincu. Živi i radi u Beogradu, sa devojkom i psom. Po obrazovanju je grafički dizajner, a po rođenju i osećaju umetnik. Andrej crta i slika od kada zna za sebe, inspirisan svojim doživljajem sebe i sveta u kome živi, dragim ljudima i životinjama kojima je posebno naklonjen i koje su važan deo njegovog života.

Izbložba će biti otvorena do 24. januara, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!