fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Top 5 omiljenih albuma: Jovana Coka Stanković

Coka je za Oblakoder izdvojila svojih 5 minuta za listu 5 top albuma.

18. January 2019

Coka je za Oblakoder izdvojila svojih 5 minuta za listu 5 top albuma. Redosled je nasumičan jer Coka mrzi top liste gde je neko iznad, a neko, da prostiš, ispod.

”Teško je odabrati samo pet, pa sam bila slobodna sama da napravim kriterijum. Pod parolom ,,slušaj domaće”, odlučila sam se za jedan bend koji mi baš jaaaaako nedostaje, i četiri uslovno rečeno novija.”

Artan Lili – Artan Lili

Zato što ne znam da postoji još neki album na kojem je svaka pesma hit. A svaka je. Hit. Bukvalno svaka. Rispektčina do nebesa, zvezda i oblaka.

M.O.R.T – Tužna kocka

Jer je na omotu piramida. I jer izuvaju! Što sebe na nastupima bukvalno, što nas u publici iz cipela figurativno. I emotivno. Bluz koji to nije. Punk koji to nije. M.O.R.T. je bend bez definicije. A svaka definicija gubitak je slobode, koju oni imaju na pretek (misao ukradena od Kebre).

Vizelj – Naj bolji

Najbolji su od mlađe ekipe u smislu originalnosti. Najupečatljiviji su. Zvuče kao da imaju 100 godina (a toliko nemaju ni ukupno svi članovi benda), energije imaju kao da će da eksplodiraju u svakom momentu. I na albumu i uživo. Posebno uživo. Njihovi koncerti su praznik.

Stereo Banana – Munje nebjeske

Sljušte te na prvo slušanje. A niški humor je.❤ I jedan od njih nosi adimak Naopak. Misliiim… gde ćeš bolje za ovo vreme u kojem obitavamo mi spakovani u ova četiri balkanska zida.

Goribor – Evo je banja

Jer je vožnjica u koju niko kao oni nikada više neće umeti da se upuste. I kad vergla, i kad proklizava… Sirova je! Surova! Iskrena.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

1 Comment

  1. Avatar

    Država nikoga ‘ne zove’ na Izbore. Dozvoljeno je apstiniranje. Mada sam i ja lično poput Coke za ♾ ?

    Reply

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *