Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Trag koji ne vidiš

Fotografije urbanih supkultura u Srbiji Aleksandra Anđelkovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet - stvarnost koju ne vidiš" selimo u naš virtuelni prostor!

25. December 2021

Serija fotografija predstavlja tattoo subkulturu kroz njenog pojedinca i proces stvaranja subkulture u pojedincu. Detaljno ispraćen proces tetoviranja prikazuje instrumente tattoo artista, momenat kreacije i emocije kroz koje pojedinac prolazi od prvog uboda igle do završene tetovaže. Da bi istakli istinsku lepotu tetovaže i njenog medija, fotografije su odrađene u crno-beloj preradi.

Aleksandar Anđelković rođen je u Beogradu 1997. godine. U Moskvi živi od 2005. do 2015. godine i tamo otkriva svoj talenat za crtanje. Ljubav prema fotografiji nasledio je od oca i tokom studija u Beču na Elektrotehnici, amaterski počinje da se bavi fotografijom i vidi to kao svoj beg iz realnosti. Počinje da oseća fotografiju kao svoj izraz i svoju potrebu. Vrativši se u Beograd, upisuje grafički dizajn i odlučuje da počne profesionalno da se bavi fotografijom. Inspiraciju pronalazi u ljudima, u prostorima, u pričama. Bitno polazište za fotografiju su mu boje, atmosfera, čovek i njegove emocije. Inspiraciju za svoje fotografije pronalazi i u drugim vidovima umetnosti poput muzike, slikarstva, poezije.

Ove fotografije nastale su za potrebe izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” u produkciji Oblakodera i Švedske ambasade u Beogradu.

Preporučeni tekstovi

Ko to tamo pliva?

Ko to tamo pliva?

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju zabeležili smo ovogodišnje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Tamiškom keju

Light/Dark Balance

Light/Dark Balance

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade fotografkinje Nađe Stanojević

Belgrade is Burning (2021)

Belgrade is Burning (2021)

Fotografije dreg kulture u Srbiji Jelene Simeunović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd koji nismo upoznali

Beograd koji nismo upoznali

Fotografije romske zajednice u Srbiji Mihajla Markovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Vidljivo / nevidljivo

Vidljivo / nevidljivo

Fotografije života ljudi u ekološki zagađenim sredinama Nede Mojsilović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Decentralizovana borba

Decentralizovana borba

Fotografije žena radnica u Srbiji Artinjana Artinovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd, u prolazu

Beograd, u prolazu

Pogledajte virtuelnu izložbu i omaž Beogradu mladog fotografa Matije Borbelja

Zaviri u crni Samit

Zaviri u crni Samit

Kroz objektiv mlade skejterke Lenke Zdravković prenosimo atmosferu sa ovogodišnjeg Samita nesvrstanih

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!