Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Tramontana

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove talentovane fotografkinje Marine Uzelac

20. July 2021

Tramontana, ili kako je još zovu – milosrdnija sestra bure, je severni vetar koji puše na Jadranskom moru i njegova pojava je vesnik lepog vremena.

Od kada živim u Hrvatskoj i odlazak na more je konačno postala normalnost koja mi je dugo godina nedostajala, najveći deo prtljaga koji nosim sa sobom svake godine su definitivno fotoaparati. Manje više celu godinu kao hrčak skupljam filmove u frižider i smišljam šta ću fotkati kada se domognem mora, moram priznati da mi je poslednjih godina to postala skoro nezdrava opsesija.

Fotke koje ovde vidite su uglavnom analogne, neke su fotkane jednokratnim plastikaner podvodnim aparatom a neke mojim najdražim Canon A-1. Analogne su naravno i iz praktičnih razloga jer se na plažu ne usuđujem nositi digitalac, pošto bi mi se kupanje svodilo na nemirno okretanje ka obali kao i konstantni strah od vode i soli, ali se iz tog straha rodio nekakav ritual i sada ne mogu ni zamisliti more u pikselima.

Marina Uzelac rođena je 1991. u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Radila je na mnogim kratkim i dokumentarnim filmovima, a poslednjih nekoliko godina se pretežno bavi snimanjem muzičkih spotova u raznim tehnikama od kojih se izdvaja saradnja sa bendovima Nežni Dalibor, Seine, Ti, Koala Voice, Artan Lili, Klinika Denisa Kataneca i drugi.
Živi i radi u Zagrebu.

Preporučeni tekstovi

Ko to tamo pliva?

Ko to tamo pliva?

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju zabeležili smo ovogodišnje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Tamiškom keju

Light/Dark Balance

Light/Dark Balance

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade fotografkinje Nađe Stanojević

Belgrade is Burning (2021)

Belgrade is Burning (2021)

Fotografije dreg kulture u Srbiji Jelene Simeunović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Trag koji ne vidiš

Trag koji ne vidiš

Fotografije urbanih supkultura u Srbiji Aleksandra Anđelkovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd koji nismo upoznali

Beograd koji nismo upoznali

Fotografije romske zajednice u Srbiji Mihajla Markovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Vidljivo / nevidljivo

Vidljivo / nevidljivo

Fotografije života ljudi u ekološki zagađenim sredinama Nede Mojsilović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Decentralizovana borba

Decentralizovana borba

Fotografije žena radnica u Srbiji Artinjana Artinovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd, u prolazu

Beograd, u prolazu

Pogledajte virtuelnu izložbu i omaž Beogradu mladog fotografa Matije Borbelja

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!