fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Tramontana

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove talentovane fotografkinje Marine Uzelac

20. July 2021

Tramontana, ili kako je još zovu – milosrdnija sestra bure, je severni vetar koji puše na Jadranskom moru i njegova pojava je vesnik lepog vremena.

Od kada živim u Hrvatskoj i odlazak na more je konačno postala normalnost koja mi je dugo godina nedostajala, najveći deo prtljaga koji nosim sa sobom svake godine su definitivno fotoaparati. Manje više celu godinu kao hrčak skupljam filmove u frižider i smišljam šta ću fotkati kada se domognem mora, moram priznati da mi je poslednjih godina to postala skoro nezdrava opsesija.

Fotke koje ovde vidite su uglavnom analogne, neke su fotkane jednokratnim plastikaner podvodnim aparatom a neke mojim najdražim Canon A-1. Analogne su naravno i iz praktičnih razloga jer se na plažu ne usuđujem nositi digitalac, pošto bi mi se kupanje svodilo na nemirno okretanje ka obali kao i konstantni strah od vode i soli, ali se iz tog straha rodio nekakav ritual i sada ne mogu ni zamisliti more u pikselima.

Marina Uzelac rođena je 1991. u Pančevu. Diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Radila je na mnogim kratkim i dokumentarnim filmovima, a poslednjih nekoliko godina se pretežno bavi snimanjem muzičkih spotova u raznim tehnikama od kojih se izdvaja saradnja sa bendovima Nežni Dalibor, Seine, Ti, Koala Voice, Artan Lili, Klinika Denisa Kataneca i drugi.
Živi i radi u Zagrebu.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *