fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Treći broj Oblakoder magazina

Oblakoder u trećem broju stavlja fokus na ljude čiji rad nije uvek toliko vidljiv, već ih ostavlja „u senci“!

Treći broj Oblakoder magazina nastao je u susret petom rođendanu Oblakodera – što za nas predstavlja važan jubilej i privilegiju. Upravo zbog toga, u novom broju, posvetili smo se ljudima čijim je radom nastanak Oblakodera bio inspirisan – ljudima čiji rad nije uvek toliko vidljiv, već ih ostavlja „u senci“, iako su veoma važni.

U pitanju su kreativci različitih profila, čiji je doprinos u stvaranju različitih dela, događaja, inicijativa i projekata često nezamenljiv. Među njima su direktori kamere, ilustratori, producenti – a kada razmislite o ovakvim poslovima, čini se da je niz uloga „iz senke” u kulturi beskonačan – te ovim brojem slavimo sve kreativne ljude koji nisu u fokusu ni javnosti, ni medija, a koji redovno stvaraju, ulepšavaju i menjaju stvarnost svojim delovanjem.

 Kada smo počinjali, medijski prostor i glas smo želeli da pružimo mladim ljudima koji su retko prisutni u medijima, iako se bave stvaranjem, umetnošću, iniciranjem promena… Takvi mladi ljudi za mejnstrim medijske prostore predstavljali su nevidljive ljude, iako je njihovo delovanje izrazito važno – te smo mi stvorili prostor upravo za njih.

Podstaknuti željom da približimo rad što većeg broja mladih, u radu na ovom broju učestvovao je veliki broj talentovanih saradnika i saradnica, ilustratora i ilustratorki, kao i fotografa.

Ovaj broj Oblakodera je i svojevrsno ogledalo našeg rada, jer uspeva da pokrije sve različite strane našeg magazina i predstavlja savršeno izdanje u susret našem prvom jubileju – petom rođendanu.

 

 

Gde možete da nabavite treći broj Oblakodera?

 

Treći broj Oblakoder magazina možete nabaviti na ovlašćenim mestima ukoliko ste iz Beograda ili Pančeva, ili ukoliko niste putem mejla info.oblakoder@gmail.com gde možete poručiti svoj primerak koji šaljemo poštom.

Ovlašćena mesta:
Booka knjižare
Lovers radnja (Višnjićeva 2a)
Art shop Kula (Cetinjska 15)
Manonija (Čumićevo sokače, lokal 44)
Dvorana kulturnog stana (Bulevar Milutina Milankovića 26) – napomena, ova lokacija nije otvorena svakodnevno, već treba poslati upit za dolazak s obzirom da je u pitanju umetnički prostor
Sinhro hub (Generala Petra Aračića 8, Pančevo)

 

Za sve dodatne informacije možete nam pisati na mejl info.oblakoder@gmail.com