Ulična umetnost Marije Zarić

U četvrtoj po redu Oblakoderovoj virtuelnoj izložbi predstavljamo zapise iz Beograda koje je zabeležila Marija Zarić i skupila ih pod jednim nazivom ,,Ulična umetnost“.

13. January 2020

U četvrtoj po redu Oblakoderovoj virtuelnoj izložbi predstavljamo zapise iz Beograda koje je zabeležila Marija Zarić i skupila ih pod jednim nazivom ,,Ulična umetnost“.  

Marija Zarić je web dizajnerka, predavačica i velika entuzijastkinja. Fotografiše za web platformu Unsplash  od 2017.  godine i njen moto je da umetnost pripada svima, a ne galerijama i institucijama. Njen omiljeni tip fotografije je ulična umetnost, jer smatra da ona budi uspavano društvo, motiviše ga i inspiriše. Pored toga  voli da fotografiše arhitekturu, mačke i voli crno-belu fotografiju. Za Mariju je fotografija sloboda izražavanja i jednom kada uđe u vas krvotok postaje zaraza. Svakog dana krećete u novo putovanje i gledate svet svojim očima. Na početku je koristila mobilni telefon Samsung J5, a sada koristi Nikon D5300.

Njene fotografije objavljivane su u mnogim internacionalnim magazinima onlajn:  Forbes, BBC News, Wall Street International, 20minutos.es, the Seattle Star, El País, the Columbian, Kulturmonitor, Democracy forum – Melbourne Knowledge Week, Rtl Today Luxembourg, Altreconomia, univerziteti: Canadian Mennonite, Friedrich Schiller, the London School of Economics and Political Science (LSE impact blog), websajtovi: Chicago Mixtape,  Archers of Raunds, Stride & Saunter, PET-Recycling Schweiz, Erie MetroParks, Eventbrite.
Svoju izložbu fotografija imala je na festivalu „Rekonstrukcija” u Beogradu.

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi

Idemo na Mars

Idemo na Mars

Hodajući pored stena iz kojih izbija beli dim, jezera koje se puši i potoćiča koji su kiselog ukusa lako je zamisliti kako hodaš po Marsu.