Upoznajte Lelee i njihov novi singl Kopnež

Svojim novim singlom najavljuju debi album Čuka bije pump

17. May 2021

Slovenački post-punk/power pop trio Lelee prvim singlom Kopnež najavljuje izlazak debitanskog albuma Čuka bije pump, koji će izaći 18. juna za Moonlee Records i Ill in the Head Records. Na singlu im se pridružio enfant terrible slovenačke alter scene i synth mađioničar Blaž (Blaž Gracar).

Slovenačka izdavačka kuča Moonlee Records već 17 godina aktivno traži i povezuje eklektičke gitarske muzike od Vardara do Triglava. I grupa Lelee se u taj okvir savršeno uklapa – čine je Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenački bubnjar Jan Kmet (balans, Kalu), koji su svoj prostor ispod sunca našli u Ljubljani. Kao deo karavane Klubskog maratona Radia Študent u 2020. godini su se, svojim iskričavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te preplitanjem makedonsko-srpskog jezika i muško-ženskih vokala pevanja, brzo upisali u svest alternativne javnosti širom regije.

Lelee su majstori spevnog indie songwritinga sa istančanim osećajem za pop melodije zbog čega sa lakoćom serviraju upečatljive refrene i vedre, ponekad nostalgične melodije. Njihova muzika ko da je stvorena za bezciljna lutanja po autoputevima i letnje road-tripove. I pesma Kopnež je tek prva stanica na putu do njihovog osvežavajućeg debitanskog albuma.

Naslovna fotografija: Neža Bukovec

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi