Veliki prolećni Kišobran 12. aprila u Drugstore-u!

Kišobran kolektiv je i dalje tu i jedva čeka da sa vama prođe kroz sve nove i stare hitove.
8. April 2019.

U petak 12. aprila u Drugstore-u održava se veliki prolećni Kišobran, u pet sala i sa trocifrenim brojem učesnika. Start je u 22, a pretprodaja ulaznica je u Zaokretu.

Antologijska zabava održana za deset godina Kišobrana 1. decembra dala je jasne smernice na koji način će se Kišobran menjati u godinama koje dolaze i sada je potpuno jasno da je to celovečernji festival muzike i klupske zabave u kojem aktivno uz Kišobran tim učestvuju srodni muzički kolektivi i DJ timovi i presudno utiču na to na koji način ćemo uživati u muzici u mesecima koji dolaze, ali i kako ćemo usmeriti sebe tokom osam sati jedne Kišobran žurke tokom koje su naša čula izložena različitim hipnotičnim vibracijama.

Ovoga puta na Kišobran dolaze Kahn iz Bristola, Chris Baas, Pohon i Nikola Vidaković iz Roterdama, Marie Cherie iz Beča i ManMachine iz Zagreba! Svira Autopark! Disko Buvljak gospodari hodnikom, Bojana Vunturišević i 50 Grass đipaju iz IceCream Booth-a, Jacke Dagger i Feloneezy daju besplatne časove plesa u crnoj sobi, a Noćne more čekaju da vas zgrabe u mraku Secret Chambers-a. Kišobran kolektiv je i dalje tu u velikoj sobi i jedva čeka da zajedno sa vama prođe kroz sve nove i stare hitove, podeli znoj, grli osmehe, šapuće istine i smeje se uz male tajne…


Evo ko su neki od učesnika velikog prolećnog Kišobrana:

Čista ekskluziva je dolazak bristolskog “crate digger-a” Kahna na Kišobran i to uz asistenciju Mystic Stylez. Njegova vizija dance muzike stvorena je na temeljima post punka i duba koji su se stopili u UK garage i muziku soundsystem kulture, a koje je na specifičan način prilagodio sebi i svom senzibilitetu. Sa sobom donosi vinile koje baš retko iznosi s Ostrva, tako da su naša očekivanja ogromna…

Autopark je iz faze u kojoj se oglašavaju jednom godišnje noogodišnjim singlom prešao u fazu “snimamo novi album i možda bude neki koncert”. A to nije mala stvar! Njihov amalgam gitarskog popa, šugejza i rokenrol poezije ovu Kišobran žurku vodi u potpuno novi žanr, a mi vas pozivamo da čujete kako uživo zvuče “Biti srećan pa šta”, “Poslednja pesma”, “Mi tonemo”, “Isplaniraj mi dan”…

Roterdamski tandem Chris i Pohon svojim serijalom “Meanwhile in Manolya” istražuju iza, ispred, iznad i ispod muzike i pogađaju mesto u kojem se seku vrtoglavi ambijentalni zvukovi, mračne bas linije, egzotični ritmovi gradova i prirode i folklora naših predaka.

Noćne more je serijal događaja koji predstavlja live izvođače dark synth, cold wave, synth punk, EBM, industrial noise-a i ostalih derivativnih eksperimentalnih muzičkih žanrova. Evo ko vas očekuje 12. aprila: Umbra (Marija Balubdžić) kroz improvizacije i komponovanja na multikanalnom looper-u suočava glas, dirke i elektroniku, usredsređena je na zvučne intervencije i poetski eksperiment u rasponu od nojza do pop muzike. Budućnost je sada. Mašine i ljudi sarađuju na svim poljima” – tako su se Goran Uroić i Roland XP50 odlučili da naprave bend pod imenom ManMachine. ManMachinov zvuk je plesan, zabavan i sentimentalan. Marie Cherie dolazi iz bečkog geta gde organizuje eksperimentalne i politički angažovane live setove i klupska dešavanja. U svojim setovima kombinuje psihodelične ritmove krauta sa tehno i industrijalom, kao i plemenske, kosmičke, acid i punk uticaje.

Centralno mesto žurke naravno pripada Kišobran DJ timu, koji će u Katedrali još jednom predstaviti svoje viđenje aktuelne pop-rock i klupske aktuelne muzičke produkcije, uz podsećanje na starije hitove i pesme koje će tek da postanu opšta mesta svih zabava. Uz standardno neočekivane i vizionarske svetlosne efekte i video art koji je sam po sebi žurka koja ne prestaje tokom cele noći.

Facebook event https://www.facebook.com/events/309703523075023/

Fotografije: Aleksa Vitorović

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi