fbpx
ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU |

Vinili, elektronika i house

Sa Danilom Kasom o predstojećoj žurci u KC Gradu

20. December 2023

Po prvi put u Beogradu, u KC Gradu ovog petka, 22. decembra, gostuje Laseech producent i DJ iz Pule, koji će predstaviti svoju selekciju ploča i neizdatih trekova. Andrej Lasić aka Laseech je audio inženjer i jedan od trenutno najzanimljivijih hrvatskih izvođača na električnoj i soulful house sceni. U njegovim izdanjima i uvek plesnim i beskompromisnim setovima može se osetiti privrženost koju gaji prema analognom zvuku, koji ćemo imati prilike da čujemo u KC Gradu. Tom prilikom, pored njega, nastupiće i domaćin večeri Danilo Kas, poznat po svom stilu i energiji koju odaje publici, uvek spreman da iznenadi skrivenim gem-om ili zaboravljenim hitom.

O svemu što nas očekuje ovog petka, ali i o samom bukiranju i izazovima koje to nosi sa sobom, razgovarali smo upravo sa Danilom.

Kakav zvuk nas očekuje na žurci 22. decembra?

Danilo Kas: Dosta dobrog pravog gruva, od klasičnog House zvuka i dobro poznatih tema, do neotkrivenih dragulja, ali i starog dobrog Disco ritma. S obzirom na to da smo obojica veliki ljubitelji škola iz Detroita i Čikaga, može se očekivati nešto na toj relaciji. Iako producira najviče Deep, Laseech je poprilično zagrejan da našoj energičnoj publici pusti plesne trake i lude vokalne deonice.

Laseech, foto: Jan Plexy

Danilo Kas, foto: Uzlet festival

Kako je došlo do saradnje sa Laseech-om?

Pre dve godine, na Festivalu u Tisnu zajednički prijatelj nas je upoznao. Kako to obično bude, zujimo po festivalu, mlatimo gluposti, dok nismo došli do toga ko se čime bavi i otkud, zapravo, mi tu.  Ostavio mi je usb sa svojom muzikom, pa sam ja odlepio na stvar „You See”  koja u tom trenutku čeka izdavačku kuću. Ove godine, ista meta, isto odstojanje: nalazimo se na istom festivalu, a on donosi ovu svežu ploču i deli je hedlajnerima uz sve najjače pohvale.

Predstavi nam malo bliže čime se on sve bavi?

Andrej je audio inženjer sa rezidencijom u Puli, a od 2018. godine je aktivan na producentskoj sceni. Ima izdanja za BBE Music, Forbidden Dance Records, PDV Records. Sa potpisanom pločom za Lumberjacks in Hell uspeo je doći do 1. mesta najprodavanijih House singlova na najvećoj online prodavnici ploča – Juno. Kada nije u studiju, radi u prdukciji event-ova, kao i u filmskoj industriji.

Šta je ono što tebe najviše inspiriše u njegovom radu, zašto si baš njega bukirao?

Njegov temeljni pristup selekciji i produkciji. Vredan je, stalno nešto snima. Dosta vešto sarađuje sa vokalistima, što ja naročito volim. Zaista je neko ko zavređuje pažnju i neko ko će tek da zasija!

Na žurci u KC Gradu Laseech će puštati sa ploča, da li mu se i ti pridružuješ u tom analognom pristupu ili ne?

Da, biće premijera neke plastike koju kupujem i skupljam već neko vreme!

Koliko je generalno taj vid puštanja muzike izazovniji?

Tu je zaista potrebno dobro poznavati svoju muziku, ali nekako zahteva da si odgovorniji prema istoj. Slažeš, čistiš i neguješ, za razliku od digitalnih fajlova koje tu slažemo po nekim folderima, skidamo i brišemo, a sve u brzini i skoro uvek pred nastup. Već neko vreme vežbam u studiju, ali za sada je to daleko od nekoga ko pušta ploče redovno kao što je moj gost, pa ćemo prepustiti majstoru da radi svoj zanat najbolje što zna.

Koliko ti je generalno bukiranje drugih izvođača zanimljivo?

To je zaista uzbudljiv momenat. Nekako smatram da je to kao desert koji ide na ono što radim ovde. Pogotovo nekoga čiju muziku cenim i uvek sam u fazonu dati im što više prostora i vremena da se prvo opuste, pa zatim daju najbolje od sebe. Imam dosta ideja za narednu godinu, a ovim nekako otvaram i taj segment, pa mi je zbog toga ovo važan party.

Šta su neki najveći izazovi kada govorimo o bukingu?

Pogoditi vreme i mesto. Uklopiti se sa artistom koji (ili koja) se bukira i to sve uklopiti i u svoj raspored. Dobar intro set i promocija žurke svakako. Ljudi treba da saznaju više i da, na neki način, znaju šta da očekuju.

Šta sve publika može da očekuje od ovog giga? Zašto bi trebalo da dođu?

Zvanično otvaramo praznični setap i razmrdavamo kukove, jer treba biti u formi kada kucne čas! Laseech nestrpljivo pakuje ploče, a ja štimujem zvuk da čovek može da odvali set kako dolikuje. Tu je lista da vas uvede u materiju, ali je ono neočekivano uvek najbolje, pa je već jasno – petak u KC Grad! Žurka počinje u 22h, ja vas dočekujem i ne planiram da gubimo vreme.


Preporučeni tekstovi

Oblakoder plejlista: ERRORR

Oblakoder plejlista: ERRORR

Štafetu za ovonedeljnu plejlistu predajemo nemačkom bendu ERRORR koji otkriva šta sluša ovih dana i koje su njihove omiljene numere

Hali Gali turneja – 3 poena u gostima

Hali Gali turneja – 3 poena u gostima

Beogradska ekipa je svirala u Ljubljani i Zagrebu, a ja sam po bivšim zemljama bratstva i jedinstva pratio nešto drugačije i mnogo bučnije bratstvo i sestrinstvo

Č*trdeset god*na albu*a Videos*x 84

Č*trdeset god*na albu*a Videos*x 84

Te 1984. godine, rušili su tabue, predstavljali nove ideje i stvorili futuristički klasik, a danas ne smemo čak ni ime da im napišemo da nas Fejsbuk ne bi banovao

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *