fbpx

1:1.376.049.000

Plavetnilo, pretežno odsustvo boja, samoća i svakodnevna kretanja ljudi u najmnogoljudnijoj državi sveta, osnovni su motivi prve virtuelne izložbe Igora Milakova, pod nazivom „1:1.376.049.000”.

Izložba je inspirisana autorovim putovanjem po Kini. On, u prolazu, sa lakoćom beleži raspoloženja, susrete i oblike na koje nailazi. Autor stavlja akcenat na život van svetala kineskih metropola, izdvajajući pojedinca iz mase. Na taj način u fokusu je običan čovek, sa jedne strane određen kulturom i tradicijom, a sa druge - unutrašnjim bićem. Fotografije predstavljaju jak emotivan izraz i sudar raspoloženja autora sa osobama čije trenutke krišom beleži.

Igor Milakov je rođen 1998. godine u Novom Sadu. Završio je Gimnaziju „Uroš Predić” u Pančevu, a potom je upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, smer Menadžment i produkcija pozorišta, radija i kulture. Fotografijom je počeo da se bavi 2016. godine. Tada su ga najviše interesovali portreti, a postepeno je počeo da nalazi inspiraciju u modnoj fotografiji. Odrastajući kroz fotografiju, istražuje svoj lični izraz, pri čemu mu posebnu pažnju privlači postprodukcija. Trenutno ga najviše interesuje da svojom fotografijom izrazi različita osećanja i raspoloženja.

Ostavi komentar